Korendijk neemt deel aan PIENTER-onderzoek

0
411

rivmKORENDIJK – ‘Zijn we in Nederland nog goed beschermd tegen infectieziekten zoals polio of mazelen?’ Dat is de centrale vraag bij het PIENTER-onderzoek dat in komende weken in de gemeenten Dordrecht en Korendijk van start gaat.

Om daar achter te komen ontvangen ongeveer 800 inwoners tussen 0 en 89 jaar een uitnodiging om mee te doen aan het PIENTER-onderzoek. Dit landelijke onderzoek wordt in 49 Nederlandse gemeenten uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met gemeenten en GGD’en.

Hoe ziet het PIENTER-onderzoek eruit?

Wie besluit om mee  te doen met het onderzoek vult een vragenlijst in over de gezondheid. Ook krijgt de deelnemer een afspraak om langs te komen op een spreekuur voor een bloed- en speekselonderzoek. In de gemeente Dordrecht zijn de spreekuren op 7, 9 en 17 november gepland. Voor de gemeente Korendijk is dat op 21, 23 november en 1 december. De deelnemer ontvangt hiervoor een vergoeding. Meedoen aan het PIENTER-onderzoek is vrijwillig.

Waarom dit PIENTER-onderzoek?

De resultaten van dit onderzoek laten zien hoe goed Nederlanders beschermd zijn tegen infectieziekten waartegen gevaccineerd wordt. Waar vroeger veel mensen aan infectieziekten stierven, is men daar tegenwoordig veel beter tegen beschermd. Als die bescherming vermindert, wordt de kans op epidemieën groter. Daarom moet regelmatig onderzocht worden of de bescherming tegen infectieziekten nog optimaal is. Deelname aan het onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.

Je gezondheid! Ook voor een ander van belang.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.