Gemeente helpt RBZ bij afhandeling Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

215

Ongeveer 926 ondernemers uit de Hoeksche Waard hebben een aanvraag ingediend voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze regeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt uitgevoerd door het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ – onderdeel van gemeente Rotterdam). Het RBZ doet dit naast Rotterdam voor meerdere gemeenten in de regio, waaronder Hoeksche Waard.  Door het hoge aantal aanvragen kan er vertraging optreden bij de afhandeling van de aanvragen.

Gemeente Hoeksche Waard heeft het RBZ hulp aangeboden voor de inhoudelijke beoordeling van de aanvragen zodat alle Hoeksche Waardse ondernemers de komende weken duidelijkheid krijgen over hun aanvraag. Het betreft met name de 3e betaling van de Tozo-1 uitkering. Bij de 3ebetaling ontvangt de ondernemer bericht of de aanvraag definitief is toegekend. Ook worden inkomsten die in de periode van Tozo-1 binnen zijn gekomen, verrekend. Het RBZ heeft daar meer tijd voor nodig dan verwacht.  De Tozo-1 kon aangevraagd worden tot 1 juni. De Tozo-2 tot en met 30 september aanstaande. Met vragen over de uitbetaling van de Tozo-regeling kunt u terecht bij het RBZ. Lees meer op https://www.rotterdam.nl/werken-leren/coronamaatregelen-rbz/

Bent u ondernemer in de Hoeksche Waard en ervaart u problemen in de communicatie met het RBZ? Laat het dan weten via [email protected]. Het team Ondernemen van de gemeente kijkt of het bij kan dragen aan een oplossing.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.