Beschamende nederlaag Strijen bij Binnenmaas

14976503_1023889357756787_5831111287677293599_oMAASDAM – De  Hoekschewaardse derby Binnenmaas – De Hoekschewaardse derby Binnenmaas – Strijen was een wedstrijd met 2 gezichten. Het eerste half uur heersten de Strijense kanaries – daarna nam Binnenmaas de teugels in handen en liepen de Strijenaren achter de feiten aan.

In de 8e minuut kwam Strijen op voorsprong; na goed voorbereidend werk van Karam Bensedjed was Alwin van der Werff via de binnenkant van de paal doeltreffend. In de 18e minuut werd het zelfs 0-2. Nadat Aaron Perez Maria op de rand van het strafschopgebied onderuit werd gehaald mocht Desi Sanderse aanleggen voor een vrije trap. Via de vuisten van keeper Bart de Keijzer caramboleerde de bal in het veld en wist Sharlton Sambo de bal binnen te koppen. Vervolgens kregen de Strijenaren nog diverse mogelijkheden de score op te voeren maar waren zij onzorgvuldig in de afwerking en gaven zij Binnenmaas alle moed op een beter resultaat toen uit een hoekschop Danny Mayers in de 36e minuut frank en vrij mocht binnenkoppen. Na de rust liet Strijen de gastheren te ver komen en stroopte Binnenmaas de mouwen op –zeker nadat Johnny Mayers in de 65e minuut de 2-2 binnenkopte. In de 72e minuut was het opnieuw Johnny Mayers die keeper Natoe dos Santos na een slimme pass van Remon van Prooyen passeerde: 3-2. In de 82e minuut mochten drie Binnenmaas aanvallers van de prima leidende scheidsrechter R. Wolf uit Rotterdam doorspelen toen de Strijense invaller-grensrechter Romano Vilerius niet vlagde – grensrechter Brendon Tasch voelde zich niet lekker in de rust – en was het voor Jorian den Otter een koud kunstje de 4-2 te scoren en was het zijn broer Bjorn den Otter die met een afstandsschot Strijen in de 88e minuut helemaal kopje onder duwde.

A.s. zaterdag speelt Strijen thuis om 14.30 uur aan de Strijense Sportlaan tegen Hellevoetsluis en zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om niet onnodig in de problemen te komen in de loodzware 2e klasse D.