Opbrengst nieuwste kinderboek van Constance Verplanke voor Stichting Het Vergeten Kind

0
988

tuitje-kinderboek-11-11-2016-a23Maasdam – Inmiddels is het al haar vierde kinderboek waarvan de netto-opbrengst weer naar het Goede Doel toe gaat. De titel van het nieuwste kinderboek van Constance Verplanke uit Maasdam luidt: ‘Tuitje tut zich op!’ Ditmaal is het Goede Doel dat zij heeft uitgekozen de Stichting Het Vergeten Kind. Afgelopen vrijdagmiddag 11 november werd het boek officieel ’ten doop gehouden’ in de Bruna in ‘s-Gravendeel.

In het bijzijn van ondermeer familie, bekenden, de illustratrice (Elise Boers) en uiteraard ook Bruna-bedrijfsleider Arie Hagers vertelde Constance over de achtergronden van haar nieuwe boek: ‘In Nederland zijn ruim 38.000 kinderen die je niet ziet of hoort. Ze verblijven veelal in sobere opvanglocaties en leiden een verdrietig bestaan. Ongeveer 3000 van deze kinderen zijn helemaal alleen, dus zonder ouders. De Stichting Het Vergeten Kind wil in 2017 zes ’tovertuinen’ openen, verdeeld over Nederland. Op deze plekken kunnen de kinderen weer kind zijn en zich thuis voelen. Hier kunnen zij spelen, bewegen en hun trauma’s in alle rust verwerken. Ook krijgen ze hier professionele begeleiding en later de beste nazorg, als ze de opvang verlaten. Kinderen hebben recht op plekken als deze, waar zij weer gelukkig kunnen zijn. Mijn bijdrage hieraan is de netto-opbrengst van mijn nieuwste kinderboek; ‘Tuitje tut zich op!’ Het zou mooi zijn als ik uiteindelijk een bedrag van hopelijk 1000 euro zou mogen overhandigen aan Johnny de Mol, bestuurslid en ambassadeur van de stichting.’

Interactief voorleesboek

tuitje-kinderboek-presentatie-a2-2016‘Tuitje tut zich op!’ is het vierde kinderboek van Constance Verplanke voor het goede doel. Tuitje is een vrolijk en nieuwsgierig meisje. Vooral echte ‘damesdingen’ vindt zij heel interessant. Samen met haar mamma tut Tuitje zich op. Er moet dan van alles gebeuren; Haar haar wordt gekruld, haar nageltjes gelakt en haar gezichtje wordt opgemaakt. ‘Tuitje tut zich op!’ is een interactief voorleesboek. Door middel van de vragen, die op elke versje volgen wordt het kind meegenomen in het proces dat Tuitje doormaakt. Dit heeft duidelijk een enthousiasmerende werking. De boek is geschikt voor kinderen tussen 2 en 8 jaar. U kunt helpen de actie van Constance Verplanke te doen slagen, door zo’n leuk kinderboek van haar te kopen.

De verkoopprijs is 9,95 Euro. Het is te koop bij Bruna Van der Hoek in ’s-Gravendeel en/of door het sturen van een E-mail naar [email protected]. Eventueel kan uw aangekochte boek door de schrijfster persoonlijk gesigneerd worden. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.