Heerjansdam beslist wedstrijd bij FC Binnenmaas in 1e helft

6 Min Read

MAASDAM – Zaterdag 10 december stond de laatste wedstrijd op het programma voor de winterstop. Heerjansdam de koploper van deze competitie kwam op bezoek.Natuurlijk waren de verwachtingen hoog voor de mannen van Leo Dekker, dit vooral na de winst van afgelopen week op de nummer 2 Piershil en een paar dagen later de ruime zege tegen Poortugaal voor de beker.

Binnenmaas begint de wedstrijd met een grote kans, het was namelijk Yordi Molendijk die vrij voor de doelman van Heerjansdam kwam na een goede pass van Sven Post. Alleen Yordi was nog niet scherp genoeg en schoot naast het doel in plaats van in het doel.Dit begin beloofde veel goeds voor de thuisclub, maar ik zal nu alvast zeggen dat dat niet het geval was.Heersjansdam was wakker en probeerde Binnenmaas naar achteren te drukken door vooral de lange bal te spelen.In de 7e minuut schoot Paul Scheurwater van rond de 16 meter net naast het doel en kwam Binnenmaas goed weg.  In de 9e minuut was het Ricardo Stoep die aan de rechterkant was doorgebroken en een goede voorzet gaf aan Ronald Ouwens maar ook Ronald zijn schot ging maar net naast het doel.Binnenmaas is erg onrustig en lijkt onder de indruk te zijn van Heerjansdam, het resultaat hiervan was geen goede organisatie en veel balverlies. In de 23e minuut  was er opnieuw een kans en ook deze keer was de kans voor de bezoekers. Na een goede voorzet van Koen Botterhuis werd de inzet van Ronald Ouwens net op tijd geblokt om een doelpunt te voorkomen.Binnenmaas had het zwaar en speelde een moeilijke wedstrijd, maar ze speelden vooral een moeilijke wedstrijd tegen zichzelf. Het was wachten op een doelpunt van de koplopers en dat wachten werd beloond in de 30e minuut. De bal kwam terecht bij de compleet vrijstaande Louis Salacroup op de punt van de rechter 16 en Louis zag zijn schot via de paal het doel in verdwijnen en dus de 0-1.Binnenmaas was hierdoor nog meer van slag en Heerjansdam maakte hier professioneel gebruik van door in de 39e minuut de 0-2 binnen te schieten. Het was opnieuw Louis Salacroup die nu van binnen de 16 de bal in de rechter kruising plaatste.

Binnenmaas stond in de 2e helft voor een zware klus, het moest proberen om terug te komen in de wedstrijd en zo snel mogelijk de aansluiter te maken. Maar hoe kom je terug in een wedstrijd waar je bijna niet in voor kwam. Heerjansdam daartegen was tevreden met de 0-2 en ging vooral deze stand verdedigen i.p.v. op zoek naar nog een doelpunt, een kwaliteit die Heerjansdam beheerst en op deze manier ook vaak de 3 punten pakken.Pas in de 64e minuut was er een kans voor Binnenmaas, Bjorn den Otter kopte de bal over uit een hoekschop van Sven Post. Dit was een goede kans voor Binnenmaas vooral omdat Kevin Kuijer er veel beter voorstond om deze binnen te koppen.In de 66e minuut was het weer eens de kans voor Heerjansdam , Ronald Ouwens kon van dichtbij op doel schieten, maar zijn schot werd net op tijd geblokt door Ralph vd Giessen.In de 72e minuut was het Rianto Vrutaal die namens Binnenmaas net naast het doel kopte na een goede voorzet van Yordi Molendijk.2 minuten later stond Jelmer Nugteren oog in oog met Bart de Keijzer, maar zijn schot ging via de lat over het doel en zo bleef de schade beperkt voor Binnenmaas.De laatste kans van de wedstrijd was voor Binnenmaas, Kevin Kuijer kopte de bal prima op het doel van Heerjansdam, maar Sander Schreuder was van plan om de 0 te houden en wist de bal over het doel te tikken.

Soms heb je wel eens van die dagen dat het net niet is, vandaag was het zo’n dag dat het gewoon helemaal niet was. Heerjansdam was de terechte winnaar en hiermee ook de terecht winterkampioen. Binnenmaas hoeft zich nergens voor te schamen, het staat op 18 punten en dus prima op schema voor handhaving in de 2e klasse.

Nu kunnen ze even lekker uitrusten en zich gaan richten op het trainingskamp die zal plaatsvinden in Papendal in het weekend van 6 t/m 8 januari 2017. Na dit trainingskamp zal het nog een paar vriendschappelijke wedstrijden spelen en op 28 januari 2017 spelen ze weer voor de competitie uit bij Pelikaan.

Opstelling: Bart de Keijzer, Charlie de Graaf, Ralph vd Giessen, Bjorn den Otter, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Richard vd Wilt, Sven Post, Danny Maijers, Sjoerd vd Pers en Yordi Molendijk.

Wissels: Kevin Kuijer, Rolin Notenboom, Robin Bezemer en Joey de Jong.