Kringloopwinkel in Nieuw-Beijerland is meer dan een winkel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NIEUW-BEIJERLAND – Een jaar geleden werd aan de Voorstraat 21 in Nieuw-Beijerland een kringloopwinkel geopend. En met succes. Van heinde en verre komen mensen naar de winkel om tweedehands spullen te kopen. En dat niet alleen. De winkel voorziet ook in een sociale behoefte.

‘Het is mooi te zien dat we als het ware de plaatselijke middenstand verlevendigen. Onze winkel brengt extra mensen op de been. ‘Deze mensen lopen dan ook wat makkelijker de lokale slagerij of bloemenwinkel binnen’, zegt Wim den Hartog, coördinator van alle vrijwilligers die voor de winkel werkzaam zijn. ‘Bovendien komen de klanten die bij ons binnenlopen, niet alleen om iets te kopen, soms komen ze alleen om wat te neuzen en heel vaak om gewoon even een praatje te kunnen maken.’

‘We hebben onlangs zelfs iemand kunnen helpen met invullen van zijn maatschappelijke stage. Het is prettig dat wij niet alleen geld verdienen voor het onderhouden van ons monumentale kerkpand aan de Kerkstraat, maar ook in een sociale behoefte kunnen voorzien en een aanvulling mogen zijn op het plaatselijke winkelbestand.’

Kringloopwinkel De Oude Bakkerij is iedere woensdag, vrijdag en zaterdag geopend en wordt gerund door meer dan 25 vrijwilligers. Wegens succes is de winkel onlangs uitgebreid in oppervlakte. Er is volop keuze uit tweedehands spullen van goede kwaliteit, variërend van kleding, meubels, woonaccessoires, speelgoed en boeken. Meer informatie: www.kringloopwinkeldeoudebakkerij.nl of via Facebook (KringloopwinkelDeOudeBakkerij).

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren