Succesvolle Nationale Zaaidag ‘Bij de Roerdompstraat’ in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Leontien Sintmaartensdijk

Strijen – Op donderdag 22 april 2021 heeft een aantal kinderen, speciaal voor ‘Bij de Roerdompstraat’ , in Strijen actief meegedaan aan Nationale Zaaidag.


Bij het speelveld van de Roerdompstraat is door de Gemeente Hoeksche Waard een zaaivak gecreëerd. Het initiatief hiervoor komt van Gaëlle Cagé, werkzaam bij het Hoekschewaards Landschap en natuurliefhebber.

Zij vindt dat ‘Bij de Roerdompstraat’ wel wat extra nectar kan gebruiken en heeft daarvoor hulp gevraagd aan groot, maar ook klein. Samen met twee kinderen uit de straat hebben ze nog meer kinderen uit de buurt geïnformeerd en gevraagd mee te doen met dit BIJzondere project.

Zeker tien kinderen hebben enthousiast gereageerd.Met uitzicht op het Oudeland van Strijen, heeft Gaëlle de kinderen nog iets meer informatie gegeven. Voordat de kinderen daadwerkelijk konden zaaien, moesten de zaadjes eerst goed vermengd worden met zand. Nadat dit zeer zorgvuldig gedaan was kon er echt een start gemaakt worden met de voedselbank voor ‘Bij de Roerdompstraat’. Vol enthousiasme is het hele zaaivak bezaaid.

De kinderen hebben alvast een zoekplaat gekregen met informatie, om straks alle bijen en hommels direct te herkennen. Nu is het wachten op de bloemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren