Eerste sleutel voor bewoners huurwoningen Bevershoek fase 3d in ‘s-Gravendeel

0
1163

De herstructurering van de ‘s-Gravendeelse wijk Bevershoek, of ‘De Nest’ zoals vooral ouderen deze wijk nog noemen, nadert haar voltooiing. Donderdag 22 december was dan ook een feestelijke dag voor een aantal toekomstige huurders. Het op één na laatste blokje huurwoningen is opgeleverd en dus mochten de bewoners de sleutels in ontvangst nemen.

Uit handen van Gerda Huiskamp van HW Wonen kregen de dames Schoenmaker en Van den Brink naast de officiële eerste sleutel ook nog een fraaie bos bloemen overhandigd. De nu opgeleverde huurwoningen maken deel uit van fase 3d. Het laatste blok nieuwe huurwoningen wordt, als alles volgens plan verloopt, eind  januari 2017 opgeleverd. Daarmee nadert de nieuwbouw in dit deel van de wijk Bevershoek langzaam maar zeker haar voltooiing. Na de oplevering van de laatste nieuwbouwwoningen wordt de bestrating ook deels vernieuwd. Tussen de appartementcomplexen wordt een parkje en wandelgebied gerealiseerd. Naast de nu opgeleverde huurwoningen worden binnenkort ook nog twee blokken met koopwoningen opgeleverd. De nieuwbouw die nu gereed is gekomen is gesitueerd tussen de Marijkestraat en de Wilhelminastraat. In de Marijkestraat verrees eerder ook nieuwbouw, terwijl in de Wilhelminastraat oude woningen werden gerenoveerd en als zogenaamde kluswoning werden verkocht door HW Wonen.

Herstructurering ingrijpend proces

De nieuwbouw in de wijk Bevershoek zorgt er ook voor dat op de langere termijn de wijk leefbaar blijft én aantrekkelijk wordt om er te wonen. De wijk Bevershoek is een wijk die grotendeels gebouwd werd na de Watersnoodramp van 1953. In die periode moest er flink gebouwd worden om de groeiende woningnood het hoofd te bieden. De huurwoningen voldeden echter niet meer aan de hedendaagse eisen voor bijvoorbeeld beschikbare woonruimte. Door de herstructurering van een deel van de wijk werd én wordt ook het gebrek aan parkeerruimte aangepakt. De historie van dit project gaat terug naar het jaar 2005, toen de voormalige Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel met het plan kwam om een gedeelte van de naoorlogse wijk Bevershoek te herstructureren. Dit zou een grote opwaardering van de wijk gaan betekenen. Hierna volgde een periode waarin volop overleg werd gevoerd met de zittende bewoners, de bewonerscommissie en de gemeente ‘s-Gravendeel. De eerste nieuwbouw in de wijk Bevershoek werd in 2009 afgerond. Alle relevante informatie betreffende de nieuwbouw in de wijk Bevershoek is te vinden op de website van HW Wonen: http://www.hwwonen.nl/

 

(Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.