Jong en oud samen in beweging door nieuw initiatief

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Alerimus

Hoeksche Waard  – Zorgorganisatie Alerimus en Boxing Company Oud-Beijerland slaan de handen ineen. Samen starten ze met een nieuw initiatief om ouderen in de Hoeksche Waard in beweging te krijgen en fit te houden. Wekelijks organiseren zij speciale sportlessen waarbij (jongere) sporters als buddy worden gekoppeld aan ouderen. De oefeningen zijn onder leiding van een professionele trainer en voor de sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig lichte oefeningen doen.

De eerste sportlessen waren een groot succes en vonden vandaag plaats op het Wijckplein in de Open Waard in Oud Beijerland (Zoomwijckplein 11). De volgende lessen zijn wekelijks op donderdag met om 10:30 uur de eerste les en om 11:30 uur de tweede les. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Het voornemen is om op een later moment ook op locatie de Buitensluis van Alerimus in Numansdorp te starten met hetzelfde initiatief.

Bewegen en ontmoeten

Foto Alerimus

Een uurtje sporten, even lekker actief bezig zijn en tegelijkertijd bijdragen aan een leuke activiteit voor ouderen. Zorgorganisatie Alerimus en Boxing Company Oud-Beijerland beschrijven het als een echte win-win situatie. Ze zorgen er op deze manier niet enkel voor dat ouderen in beweging en fit blijven, maar ook dat jongeren en ouderen elkaar op een leuke manier ontmoeten. Bovendien is de maatschappelijke bijdrage óók voor de jongere sporters een extra motivatie om fit te blijven of wellicht te starten met sporten.

Buddy’s gezocht
Voor deze lessen zijn de organisatoren nog op zoek naar buddy’s. Degene die het leuk vinden om een uurtje te sporten en daarmee ook de ouderen een actieve en leuke ochtend te bezorgen kunnen zich opgeven bij Rolf Vollaard, initiatiefnemer en organisator van dit project, via [email protected]. Elke week zijn er zo’n 20 buddy’s nodig. Iedereen is welkom, ook als je niet sportief bent, word je binnen je eigen kunnen uitgedaagd.

Over Alerimus
Alerimus biedt verpleeghuiszorg, verzorging, thuiszorg, huishoudelijke hulp, dagactiviteiten en begeleiding in en vanuit een tweetal zorglocaties: de Buitensluis in Numansdorp en de Open Waard in Zoomwijck, Oud-Beijerland. Leidend voor ons werk is de vraag van de lokale samenleving en de klant. Zo dragen we bij aan behoud van eigen regie, zelfstandigheid en waardigheid. www.alerimus.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren