ABN AMRO heeft aandacht voor slechtzienden en blinden tijdens 44e World Tennis Tournament

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Rotterdam – Van maandag 13 tot en met zondag 19 februari 2017 vindt in Ahoy Rotterdam het 44ste ABN AMRO World Tennis Tournament plaats. Op woensdag 15 februari 2016 organiseert ABN AMRO in samenwerking met Koninklijke Visio en Ahoy voor de tweede keer een blindentribune tijdens dit evenement.

ABN AMRO en Ahoy werken ten behoeve van de blindentribune samen met Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Visio juicht de blindentribune toe, want op deze manier met elkaar sport beleven betekent voor iemand met een visuele beperking bijvoorbeeld: participatie aan het dagelijks leven en een gezellig uitje. Bezoekers van de blindentribune kunnen via speciale ontvangstapparatuur een apart wedstrijdcommentaar ontvangen. Dit wedstrijdcommentaar is gedetailleerder en beeldender dan een regulier wedstrijdverslag.

Programma voor jeugd en volwassenen

Negen volwassen cliënten van Visio, met hun begeleider worden in de gelegenheid gesteld om een wedstrijd bij te wonen op 15 februari, van 19.00 uur 23.00 uur. Voor meer informatie of voor het bezoeken van deze blindentribune, neem contact op met het Client Service Bureau van Visio in Rotterdam T 088 585 98 00, E [email protected]. Vermeld in uw mail of telefoontje duidelijk dat het gaat om de blindentribune bij het ABN AMRO World Tennis Tournament om misverstanden te voorkomen.

Op 15 februari 2017 is er van 13.00 uur tot 17.00 uur een programma voor de jeugdige cliënten van de school van Visio tijdens de Kids Day van ABN AMRO.

ABN AMRO tennistoernooi inspireert

Sporten en Bewegen  zijn van cruciaal belang voor mensen met een visuele beperking. Te weinig of niet bewegen leidt tot gezondheidsklachten en sociale en maatschappelijke participatie-problemen. Mensen met een visuele beperking bewegen structureel minder dan mensen  zonder die beperking. Toch hebben ze, potentieel (in fysiek opzicht) vaak dezelfde mogelijkheden of beperkingen. Visio is betrokken bij de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, van haar cliënten. Beweging is hierbij een belangrijk onderdeel. Het bijwonen van het ABN AMRO World Tennis Tournament is een inspiratie en motivatie om zelf te gaan sporten. Een prachtig initiatief van ABN AMRO en Ahoy in samenwerking met Visio.

Visueel beperkte sporters aan het woord

De slechtziende tandemrijdster Odette van Deudekom zegt over sporten: “Sporten is voor mij dé manier om je wereld groter te maken. Dit kan ik iedereen aanraden.” Ook John Stoop onderschrijft het belang van sporten. Hij zette Running Blind op, een hardloopclub voor mensen met een visuele beperking.

En de slechtziende Mylou van Duijvenbode heeft een missie. Zij wil mensen met een visuele of auditieve beperking aan het sporten krijgen. Samen met de gemeente Katwijk en Welzijnskwartier heeft Mylou een project opgezet om deze doelgroep aan het sporten te krijgen. Mylou: “Ik vind dat sporten voor iedereen en op elk niveau mogelijk moet zijn, dus ook voor deze doelgroep!”

Meer informatie of aanmelden

Wilt u meer informatie of wilt u zich voor deze activiteit aanmelden? Neem dan contact op met het Client Service Bureau van Koninklijke Visio in Rotterdam T 088 585 98 00,

[email protected]. Vermeld in uw mail of telefoontje duidelijk dat het gaat om de blindentribune tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament om misverstanden te voorkomen. Er zijn negen duo-tickets gratis beschikbaar. Er is echter meer ruimte voor duo’s. Er kunnen zelf (betaalde) tickets voorp de blindentribune besteld worden via http://www.abnamrowtt.nl/tickets-en-bezoek/kaartverkoop. Het is dan wel belangrijk dat u uw komst ook bij Visio meldt, zodat wij u kunnen informeren over de beschikbaarheid van geluidsapparatuur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren