Ventura Sport verliest korfbalwedstrijd van DSO

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

STRIJEN – Vorige week had tegenstander DSO al gewonnen van medekoploper Atlas dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Zeker omdat Ventura Sport niet in beste vorm verkeerd, dit bleek ook weer afgelopen zaterdag. Aan het einde van de wedstrijd was DSO de terechte winnaar en nam de punten mee naar Klundert, eindstand 14-18.

De thuisploeg begon de wedstrijd met 3 wijzigingen in het basisteam, Lennert Leunis/Leanne Brugts en Marlijn Schaap vervingen de “afwezige” Arnold in’t Veld, Jolien Berrevoets en Annemieke van Dongen. Het drietal paste zich makkelijk aan en speelden een goede wedstrijd. In de 1e helft ging het gelijk op, waarbij de scherpte in de afronding de thuisploeg weleens in de steek liet, maar beide ploegen scoorden om en om. DSO had een licht overwicht in het veld en dat bleek ook bij de rust, ze gingen met een 8-9 voorsprong de rust in. 

De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd en het beloofde een spannende 2e helft te worden, waarvan de afloop nog volledig open lag. Het leek erop dat de kleine details het verschil ging maken, dit bleef zo tot aan 11-11. Hierna brak een sterkere fase aan van DSO en Ventura Sport moest scorend afhaken, de runner up uit Klundert liep langzaam weg bij Ventura Sport en nam een terechte voorsprong van 5 doelpunten. Met nog een minuut of 10 te spelen trok de thuisploeg de stand op naar 13-17, maar had DSO al snel weer een antwoord met 13-18. Nog een keer wist Ventura Sport te scoren waardoor de eindstand op het scorebord kwam op 14-18. 

Ventura Sport likte haar wonden en moest wederom een nederlaag incasseren. Maar veel tijd om erover na te denken heeft de ploeg niet, daar a.s. zaterdag wederom een lastige wedstrijd tegen nummer 4 op het programma staat, namelijk VIOS uit Willemstad komt op bezoek. Ventura Sport zal hier moeten winnen wil het de aansluiting om plek 1 niet definitief te verliezen en het heeft de punten voor plek 2 ook hard nodig. Plek 2 geeft namelijk nog recht op een beslissingswedstrijd voor promotie. Ventura Sport staat nu 2 punten achter op koploper Atlas en heeft het nog zelf in de hand. Maar gezien de huidige vorm is het wedstrijd voor wedstrijd en a.s. zaterdag speelt Ventura Sport dus thuis tegen VIOS uit Willemstad, de heenwedstrijd eindigde in 15-17 winst voor de Strijenaren. Het beloofd wederom een spannende wedstrijd te worden, de wedstrijd begint om 16.15 uur in de Laco sporthal. 

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 5, Lennert Leunis 3, Arco Dalm/Naidja van Aelst 2, Leanne Brugts en Marlijn Schaap ieder 1. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren