VVOR wint oefenwedstrijd gemakkelijk van FC Binnenmaas

ROTTERDAM – Ter voorbereiding op de belangrijke uitwedstrijd volgende week waar 3e klasser VVOR de tweede periode in de wacht kan slepen speelde het zaterdag op een winderig tweede veld tegen tweedeklasser FC Binnenmaas.

Zonder vaste waarden Darren Scheermeijer (blessure), Michael Marengo (blessure) en Jan Vos (wintersport) heeft de ploeg aangetoond klaar te zijn voor het niveau waar het naar toe streeft.

In een gelijk opgaande eerste helft was een 0-0 ruststand een logische tussenstand. Optisch had VVOR misschien de beste mogelijkheden gekregen, maar tot grote kansen leidde dit niet.

In de tweede helft, gesterkt met de wind in de rug, nam VVOR meer het heft in handen. Na een ongelukkige handsbal in de zestienmeter, met een penalty tot gevolg, ging Rhandy Rademaker achter de bal staan en schoot de bal beheerst binnen: 1-0. Enkele minuten later volgde daar de 2-0. Een matige uittrap van de Binnenmaas-keeper kwam via de kluts bij Goncalves en die wist wel raad met dit cadeautje: 2-0. Na een groot aantal wisselingen binnen het veld ging VVOR door waar het de tweede helft mee gestart was.
Nick van Eersel reageerde attent op een foutieve terugspeelbal, omspeelde de keeper, en schoot de bal beheerst in het lege doel. Een paar tellen later zou ook de 4-0 vallen. Na een prima steekpass van John Goncalves kwam invaller Kars Martin vrij voor de keeper en schoot de bal in de korte hoek raak.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, waarbij er met een groot aantal invallers een prima resultaat is behaald. De uitslag zal ongetwijfeld vertrouwen geven richting volgende week, de uitwedstrijd bij SV DWO, waar bij een gunstig resultaat de eerste prijs van het seizoen binnengesleept kan worden.