Meer dan vier miljoen betalende motorvoertuigen door Kiltunnel in 2016

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De kiltunnel

REGIO – De Kiltunnel heeft 2016 afgesloten met een nieuw record. Er reden meer dan vier miljoen betalende motorvoertuigen door de tunnel tussen ‘s-Gravendeel en Dordrecht. dat meldt RTV Rijnmond. 

Er reden vorig jaar 130.000 voertuigen meer door de tunnel dan in 2015.

Het Wegschap Tunnel Dordtse Kil vermoedt  dat de stijging gedeeltelijk te maken heeft met de openstelling van de A4-Zuid bij Steenbergen, in november 2014. Dat leidt ook tot meer verkeer op de A29 tussen Willemstad en het Vaanplein.

Sindsdien ziet de beheerder dat er over alle uren van de dag meer motorvoertuigen door de Kiltunnel rijden. In 2014 steeg het aantal gebruikers voor het eerst sinds jaren.Meer verkeer zorgt ook voor een stijgend aantal verkeersproblemen op de A29. Daarom werd vorig jaar meerdere keren de Heinenoordtunnel afgesloten.

De Kiltunnel werd vorig jaar 361 uur gratis opengesteld in verband met afsluitingen van de Heinenoordtunnel. Het aantal voertuigen dat toen passeerde, is niet meegeteld.

Meer auto’s betekende ook meer inkomsten. De Kiltunnel hield 1,75 miljoen euro over aan 2016. Mede daardoor hoeven de tarieven ook dit jaar niet te worden verhoogd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren