Vrijwilligers Heemzicht in Piershil zijn nu Dementievriendelijk!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PIERSHIL – Op maandag 15 mei hebben de vrijwilligers van Heemzicht een training gehad  over het leren herkennen en omgaan met (mensen met) dementie.  Op maandag 22 mei hebben zij over dit onderwerp nog een verdiepende training gevolgd en is er met name ingegaan over het toepassen van de opgedane kennis in de praktijk. Na afloop kon er met elkaar nagepraat worden tijdens een gezamenlijke maaltijd.

Het geleerde kan toegepast worden in het vrijwilligerswerk voor Heemzicht, maar zeker ook binnen het eigen netwerk van familie, kennissen, vrienden en buren en natuurlijk in de gehele samenleving. Want een dementievriendelijke gemeenschap begint bij jezelf. Een dementievriendelijke gemeenschap verlangt dat we er zijn voor elkaar, dat we omkijken naar elkaar en dat we, waar we kunnen, elkaar een helpende hand toereiken. Het is van belang dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en als volwaardige burgers aan de samenleving kunnen blijven deelnemen. 

Dit alles en meer hebben de vrijwilligers van Heemzicht zich eigen gemaakt. Veel was herkenbaar en vanzelfsprekend, maar het was goed om  hierover met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen uit te wisselen.

De training werd georganiseerd door Welzijn Hoeksche Waard, in samenwerking met Dienst Gezondheid & Jeugd, het Odensehuis en Heemzicht. In het Najaar kan er een terugkomstbijeenkomst georganiseerd worden om ervaringen uit te wisselen.

Ook interesse in de training Samen Dementie Vriendelijk? Neem contact op met de vrijwilligerscentrale van Welzijn Hoeksche Waard, via telefoonnummer 088-7308900 of per mail naar [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren