Waar stonden deze vier woningen in Oud-Beijerland?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Tijdens jaarmarkt/openmonumentendag in Oud-Beijerland was er in de kraam van de Historische Vereniging van het Spuidorp veel belangstelling voor het fotomateriaal van plekken in het dorp zoals die er ooit uitzagen, in combinatie met de huidige situatie. Maar er was ook een raadplaat met de vraag waar stonden deze vier woningen reeds afgebroken woningen ? 42 mensen dachten te weten waar deze woningen stonden. Vele straten kwamen voorbij in de antwoorden, zoals Spuidijk, Zinkweg, Julianastraat.

Maar deze woningen stonden aan de Oostdijk, op de plaats waar nu een parkeerterrein is, naast wat vroeger de BAB garage was, nu taxi Hoeksche Waard. Er waren 17 goede antwoorden gegeven, echter een persoon gaf zelfs de juiste plaats aan en de oorspronkelijke huisnummers

Oostdijk 179 t/m 185. Deze inzender wordt beloond met een pakket Oud-Beijerlandse producten. Maar de overige 16 inzenders die dicht bij het juiste antwoord zaten worden ook beloond met een VVV bon. Inmiddels zijn de gelukkige verblijd met hun gewonnen prijs.

Volgens voorzitter Pieter Jan in `t Veld een geslaagde actie, die ook nog eens 21 nieuwe leden opleverde voor de Historische Vereniging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.