Bedrijfsbezoek aan Eerste Nederlandse Rondkartonnagefabriek (ENR) in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

‘s-Gravendeel – Donderdag 20 juli gingen wethouder Leon van Noort en bedrijfscontactfunctionaris Sandra van Putten op bezoek bij de Eerste Nederlandse Rondkartonnagefabriek (ENR) aan de Griendweg in ’s-Gravendeel.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van ronde kartonnen producten als kokers, vaten en haspels. Tijdens het bezoek kreeg de wethouder een rondleiding van een trotse ondernemer, adjunct-directeur Rolf Carsjens, de derde generatie in dit familiebedrijf. Zijn vader is momenteel nog directeur en een zus werkt bij Carré Karton.


Het bedrijf ENR bestaat al sinds 1934 en is begonnen op de Wilhelminakade in Rotterdam. In de jaren ’70 verkaste het bedrijf naar de Hoeksche Waard en sinds 1983 zitten ze op de huidige locatie in ’s-Gravendeel. Een tweede productielocatie van ENR in Nederland is gevestigd in Kerkrade. Dit om dichter bij de Duitse afnemers te zitten. Daarnaast is sinds 1996 een derde bedrijf gelegen tegenover ENR in ’s Gravendeel, te weten Carré Karton. Hier worden kartonnen vaten gemaakt. Met recht vaten want ze zijn zo sterk dat er chemische vaste stoffen in vervoerd kunnen worden. De vaten worden dan ook veel gebruikt voor de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.


De kartonnen kokers die bij ENR worden gefabriceerd zijn ook van forse omvang. Hier wordt bijvoorbeeld papier, vloerbedekking of landbouwfolie omheen gewikkeld.
ENR is op deze markt is de grootste speler in Nederland en levert aan de Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse markt. Onderzoek, ontwikkeling en kwaliteit (ISO 9001) zijn belangrijk binnen de organisatie van ENR. Met zo’n 80 personeelsleden produceert het bedrijf ongeveer 16 miljoen strekkende meter koker per jaar.

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren