Oud-Beijerlands echtpaar Booman 60 jaar getrouwd

460

Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Booman is vandaag een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is namelijk 60 jaar geleden dat de heer A. (Dries) Booman (83) en mevrouw E. (Bets) Booman-Verrijp (81) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De bruidegom zag het levenslicht op 29 juni 1934 in Oud-Beijerland; de wieg van de bruid stond in Numansdorp. Zij is geboren op 7 december 1935. Locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda bracht het diamanten bruidspaar vanmorgen een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur. 

Op ‘t dorp

Dries en Bets Booman hebben elkaar ontmoet ‘op het dorp’. Op 8 augustus 1957 vond de huwelijksvoltrekking plaats.

Mevrouw Booman deed vrijwilligerswerk bij de Egmontshof. De bruidegom verdiende zijn dagelijks brood als timmerman bij Koni. Ook in zijn vrije tijd was hij vaak hobbymatig aan het klussen. Daarnaast stapte het echtpaar regelmatig samen op de fiets.

Kinderen

Het echtpaar Booman kreeg vier kinderen en daarnaast is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.