Zinkweg en Hekelingen bloedeloos gelijk

OUD-BEIJERLAND – De 2e wedstrijd in de bekercompetitie tussen Zinkwegse Boys en Hekelingen eindigde zoals hij begon, 0-0. Zelden tref je een wedstrijd tussen 2 ploegen die zo aan elkaar gewaagd zijn en bovendien hetzelfde spel spelen waardoor de wedstrijd als het ware op slot zit.

In de eerste helft was dit al vlot zichtbaar. Een wedstrijd die voornamelijk op het middenveld plaatsvond met weinig tot geen uitgespeelde kansen. Het positiespel was aan beide kanten niet slecht maar het leverde dus nauwelijks doelgevaar op. Hekelingen had wat afzwaaiers uit de 2e lijn en ZWB, wat nog steeds 5 volwaardige basisspelers miste, kwam 1 keer goed door via Joeri Heistek maar zijn voorzet kon niet door Koen van der Ende verzilverd worden. Na de thee een zelfde spelbeeld. Hekelingen wist een aantal keren over de flank een voorzet af te leveren maar dit kon de verdediging van Zinkwegse Boys o.l.v. de sterk spelende laatste man Frank Stienstra niet verontrusten.

Aan de overkant miste eerst Koen van der Ende de kracht om een lange rush af te ronden en later schampte Martijn van Zuuren de lat. In de slotfase was er aan beide kanten nog een mogelijkheid. In de 89e minuut brak Davey van den Dool in het open veld door maar vlak voor afronding wist een toegesnelde verdediger nog goed in te grijpen. Kort hierna wist een aanvaller van Hekelingen nog uit de 2e lijn naast de goal van Martijn Krediet te mikken waardoor het bij een 0-0 gelijkspel bleef.