Lintjesregen 2021 in de Hoeksche Waard: Giel Janssen (58) uit ’s-Gravendeel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Zojuist is meneer Giel Janssen uit ’s-Gravendeel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau 🏅 Hij verricht sinds 1991 vrijwillige activiteiten. Tot voor kort combineerde hij deze met zijn functie als manager Administratie en P&O bij de Alpha Groep in Oud-Beijerland. - Foto Gemeente Hoeksche Waard

‘s-Gravendeel – Zoals ieder jaar regent het de werkdag voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege de coronamaatregelen werd de zogenoemde Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) ook dit jaar in een ander jasje gestoken. Burgemeester Bram van Hemmen ging met passend vervoer langs de deur van Giel Janssen (58)  in ’s-Gravendeel   om het lintje persoonlijk uit te reiken.

Meneer Giel Janssen (58) uit ‘s-Gravendeel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij verricht sinds 1991 vrijwillige activiteiten. Tot voor kort combineerde hij deze met zijn functie als manager Administratie en P&O bij de Alpha Groep in Oud-Beijerland. Een functie die hij helaas om gezondheidsredenen voortijdig moest beëindigen.

Meneer Janssen was vanaf 1991 vele jaren algemeen adjunct, 2e voorzitter en voorzitter van de SGP Studievereniging Hoeksche Waard. In de periode van 1992 tot 2005 was hij meerdere keren steunfractielid voor de SGP in ‘s-Gravendeel en van 1994 tot 2002 gemeenteraadslid. Daarnaast was meneer Janssen tussen 1994 en 2009 achtereenvolgens secretaris en voorzitter van het bestuur van de Petrus Datheenschool in Puttershoek. Vanaf 2005 is hij diaken en later ouderling van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in ‘s-Gravendeel. Als lid van de kerkenraad geeft meneer Janssen catechisatie aan de jeugd en zette hij het kerkblad op waar sinds 2006 eindredacteur van is. Sinds 2008 is hij ook nog kerkvisitator voor de Classis Zuid-West en was hij in 2016 en 2017 lid van het Deputaatschap Bijzondere noden en evangelisatie van de Gereformeerde Gemeente in Nederland.

Sinds 2018 is hij afgevaardigde naar de Generale Synode. Tot 2017 maakte meneer Janssen 8 jaar deel uit van de Raad van Toezicht van De Schutse in Kesteren en was hij algemeen bestuurslid en voorzitter van Stichting Fondsenwerving van De Schutse in Kesteren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren