Strijen bekert verder na wedstrijd met 2 gezichten

8 Min Read

Zundert –  Strijen had zich door een gelijkspel tegen Drechtstreek en een overwinning tegen Prinsenland een prima uitgangspositie verworven om de volgende ronde van de beker te bereiken. Een punt tegen zondag-2e klasser v.v. Zundert zou daartoe volstaan. Strijen deed wat het moest doen en liet na een 0-3 ruststand een 3-6 eindstand op het scorebord noteren.

Naast het trainingscentrum van NAC Breda en onder de rook van ‘die andere club’ uit Zundert, is het bijzonder sfeervolle, intieme en puur voetbal ademende complex van v.v. Zundert gelegen. Voor de wedstrijd, die omdat de thuisvereniging normaliter uitkomt op zondagen, begon op het voor Strijenaren vreemde tijdstip van 17:00 uur, had trainer Geert Meijer enkele tactisch creatieve oplossingen bedacht en doorgevoerd in zijn opstelling. Hij was daartoe mede gedwongen door het grote aantal zware blessures in zijn selectie (en staf).

Met centraal achterin Justin de Man en Pascal Burger, met Jeroen van Dam en Alwin van der Werff weer op het middenveld geposteerd en Mark Stam samen met Karam Bensedjed in de voorste linie, kwam Strijen furieus uit de startblokken. Al in de vijfde minuut leidde dat tot de eerste kans: een mooi lopende aanval over de as van het veld werd afgerond door Mark Stam, maar nog gekeerd door de keeper. In de rebound liet echter Alwin alsnog het net bollen door de bal technisch knap vanaf 25 meter hard in linker beneden hoek te schieten. In de 20ste minuut werd een lange pass van achteruit in één beweging doorgespeeld door Karam op Colin die de bal behendig meenam en volgens velen binnen de 16 werd gevloerd. De verder kundig leidende, maar wel erg aanwezige scheidsrechter Beumer zag er geen strafschop in en gaf één van de kanaries zelfs geel voor commentaar. Even later zou hij ook een overtreding binnen de beruchte lijnen aan de andere kant onbestraft laten.

Feller
Strijen ging door met haar goede spel op het uitstekend bespeelbare kort gemaaide gras. Op alle fronten was de PG security brigade in de eerste helft sterker dan de overigens erg jonge tegenstander. Nagenoeg alle duels werden gewonnen, de ruimtes werden klein gehouden, de combinaties waren technisch beter en Strijen oogde gewoon frisser. Het ‘stond’ goed en bovendien was de onderlinge communicatie en coaching positiever  dan bij de rood-zwarten. Dat alles leidde in de 28ste minuut tot alweer de volgende grote kans. De vanaf het middenveld opstomende Alwin werd na een hele mooie solo wat naar de rechterzijde van het veld gedreven, wist toch de achterlijn te halen en met een voorzet Karam te bereiken. Deze schoot echter hard op de lat. Pas na een half uur was daar het eerste wapenfeit van Zundert. Naar het oordeel van de leidsman hield Natoe de bal bij een uittrap wat te lang in de handen. Dat leidde tot een vrije trap voor Zundert die echter in de muur belandde.

In de 37ste  minuut was daar dan toch de bevrijdende 0-2 uit een hoekschop van Jeroen die de vrijstaande Pascal Burger bereikte. Met een onberispelijk hakje verschalkte hij de keeper. Nog voor rust leek Strijen de wedstrijd definitief in het slot te gooien na een bekeken schot van 20 meter van Karam over de keeper. Dat Zundert niet nog voor rust enige spanning in de wedstrijd terug wist te brengen, was te danken aan Natoe die een van dichtbij ingeschoten bal knap met de voet wist te keren. Het was zijn laatste wapenfeit, want in de rust werd hij vervangen door Sem.

Wonderschoon
Na rust zou men een offensief verwachten van de club uit de grensstreek, die alweer voor het vijfde jaar achtereen onder leiding staat van trainer Ger Musters uit Etten Leur. Het is kort na rust echter wederom Strijen wat de klok slaat: in 49ste minuut verovert Alwin op het middenveld de bal, speelt de bal op intuïtie naar de diep in de ruimte lopende Mark Stam die in1 keer de bal over de uitkomende goalie speelt en dus met een wonderschone goal de 0-4 aantekent.
Kort daarna een mooie aanval over 4 schijven, waarbij Mark over de rechterkant werd weggestuurd. Hij wist met een voorzet Karam vrij voor de keeper te zetten, die zich echter niet zomaar liet verschalken. In de 58ste minuut was het wel raak. De 0-5 was een feit na een wat rommelige, doch tegelijk prima uitgespeeld aanval, weer afgerond door Mark.

Ondertussen waren Thomas en Wesley in het veld gekomen voor Jeroen en Karam. Er brak een erg rommelige, maar ook onrustige fase aan. Strijen hoefde niet meer, maar het ging ook niet meer. Eigenlijk zonder dat Zundert beter ging voetballen kwam daar toch de 1-5 uit de lucht vallen. Na een (in minuut 60) vrije trap net over de middenlijn, wist Frenk Zegers de bal over de uitkomende Kerkhof te koppen. 5 minuten later, een vergelijkbare situatie. Nu wist Dennis Verheijen met een kopbal over onze keeper het net te vinden. Niets aan de hand zal je denken, maar Strijen ging steeds onrustiger spelen, leek ook minder geconcentreerd, won minder duels en kon zelf nauwelijks meer dreigend worden. Strijen leunde dan ook op de verdediging toen in de 78ste minuut de verder weer goed spelende Rik Bakker op snelheid werd verslagen door Genio Aerts die Sem met een mooie boogbal wist te verslaan. Dan is het plots 3-5 met nog een kwartier te spelen…

Katachtige reactie
Plots was daar toch weer Strijen met een lange bal van achteruit op Mark die doorbrak en onberispelijk binnen schoot. De goal werd wegens vermeend hands echter afgekeurd. Direct erna dacht alles en iedereen dat het toch nog 4-5 werd. Sem dacht daar echter anders over en hield na een van dichtbij ingeschoten bal, met een katachtige reflex de marge op 2. Direct na deze belangrijke redding werd Mark mooi bediend door de doorgebroken Thomas, waarna hij bekwaam afrondde en aan alle spanning een einde maakte.

Andere koek
Met deze 3-6 overwinning sloot het vlaggenschip van Strijen een prima voorbereiding en bekerronde af. De afgelopen weken bieden zeker vertrouwen voor de start van de competitie die komende zaterdag 23 september begint met een thuiswedstrijd tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde en onder leiding van Aad Andriessen staande Zuidland. Het zal echter iedereen duidelijk zijn dat de tegenstander uit Voorne Putten van een ander kaliber is dan onze laatste opponenten!

We feliciteren jullie allemaal met het bereiken van de volgende ronde en wensen iedereen ontzettend veel succes in de competitie, waarbij we hopen op veel warme steun van een hoop publiek!