Numansdorper Johan ’t Hooft loopt dagje mee met burgemeester Jon Hermans

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD -BEIJERLAND – Numansdorper Johan ’t Hooft liep gisteren een dagje mee met de burgemeester van Oud-Beijerland. Waarom? “Ik heb, door mijn verenigingsachtergrond en mijn inzet bij de organisatie van de Numansdorpse Paardenmarkt, veelvuldig contact met de wethouders en ambtenaren van de gemeente Cromstrijen. Het was verfrissend en ontzettend leuk om eens in een andere ambtelijke omgeving rond te lopen.”

Toen burgemeester Jon Hermans tijdens een lunchbijeenkomst van de Maatschappij Nijverheid en Handel liet doorschemeren dat zij ooit het schaduwburgemeesterschap wilde introduceren in Oud-Beijerland, werd daar enthousiast op gereageerd. Bij de vraag wie interesse zou hebben om een dag met Jon Hermans mee te lopen, schijnt Johan ’t Hooft zijn hand dan ook opgestoken te hebben. “Ik kan me dat zelf niet meer zo goed herinneren. Al is het helemaal niet zo raar dat ik mijn hand zou hebben opgestoken, want ik vind het ook erg leuk! Ik heb altijd al interesse gehad in de politiek. Dat komt voornamelijk door het vakgebied waarin ik werkzaam ben (geweest). Toen de uitnodiging van burgemeester Hermans kwam, leek het mij heel leuk om daar gehoor aan te geven.”

Johan ’t Hooft was als schaduwburgemeester onder andere aanwezig bij veiligheidsoverleggen, een portefeuillehoudersoverleg en overleggen over de harmonisatie van de Hoeksche Waard. Vertrouwelijk of niet; ’t Hooft ging mee naar ieder overleg. En alle overleggen waren volgens hem even interessant om bij te wonen.

“Het was een ongelofelijk leuke dag. Ik kreeg een kijkje in de keuken van Gemeente Oud-Beijerland!  Het viel me op dat de focus ligt op zowel verleden, als heden en toekomst. De balans is heel goed; de focus ligt niet op één van de drie, maar op álle drie. Communicatie is hierbij naar mijn mening ontzettend belangrijk. Het speelt een sleutelrol in ieder proces. Waarom? Omdat er zorgvuldig omgegaan moet worden met vertrouwelijke informatie. Bij een eventueel komende eenwording is het belangrijk dat er zowel intern als extern goed gecommuniceerd wordt. Ik kreeg de indruk dat het bij deze gemeente wel goed zit.“

Een ander punt wat de heer ’t Hooft opviel was vertrouwen. “De burgemeester heeft na een overleg slechts 15% van de besproken punten op háár lijstje staan. De rest van de punten moet door de ambtenaren uitgevoerd worden. De burgemeester moet er vertrouwen in hebben dat de besproken punten uitgevoerd worden zoals tijdens dat overleg besproken. En dat vertrouwen is er, dat was duidelijk te zien gisteren’.

Al met al een hele leuke dag dus voor schaduwburgemeester ’t Hooft. Op de vraag of hij anderen aanraadt om dit ook eens te doen antwoordt hij resoluut; ‘Zeker! Als het je interesse heeft, moet je zo’n kans niet laten lopen!’

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.