Griezelige opening van de nationale kinderboekenweek op basisschool het Driespan in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Puttershoek – De kinderen van openbare basisschool Het Driespan hebben geweten dat de kinderboekenweek begonnen is. Een boekenmarkt, een griezelig onthaal van hun meesters en juffen en juffrouw Griezela op bezoek in de klassen: de kinderboekenweek is geopend!

Net zoals ieder jaar doet ook dit jaar basisschool Het Driespan enthousiast mee met de landelijke kinderboekenweek. Een extra nadruk op het belang van (voor)lezen willen zij niet aan zich voorbij laten gaan. Het thema van dit jaar was ‘Griezelig eng’, heerlijk griezelen met spannende boeken!

Ook dit jaar startte de boekenweek op de basisschool al op de vooravond met een heuse boekenmarkt. De plaatselijke boekhandel Marjan Houtman stalde door de school heen de mooiste boeken uit die de ouders, samen met hun kinderen, ’s avonds konden kopen. Een groot succes!

Woensdag 4 oktober werden de kinderen bij de ingangen van de school op een griezelige manier onthaald. Op de achtergrond klonk het lied van de kinderboekenweek, gezongen door Kinderen voor Kinderen. De kleuters griezelden bij ‘Gruffalo-juffen’ bij hun ingang en de oudere kinderen zagen nog griezeligere juffen en meesters.

Deze ochtend kregen alle klassen ook nog bezoek van juffrouw Griezela. Deze griezelige juffrouw, mèt een grote spin in haar haren, gaf iedere groep een prachtig boek cadeau. En nu maar heerlijk lezen!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren