NSVV wacht lang met de genadeklap tegen Pernis

6 Min Read

PERNIS – NSVV had een goede laatste thuiswedstrijd in de benen met een eclatante overwinning en moest uit naar het puntloze Pernis.

NSVV liet vandaag zien als team goed te kunnen voetballen, maar wel alleen als iedereen bij de les is. De eerste tien minuten van de eerste helft en de eerste twintig  minuten van de tweede helft was NSVV niet scherp en gretig. In het fysieke gevecht tijdens deze periode kreeg NSVV geen grip op de wedstrijd. Pernis was echter niet in staat echt kansrijke kansen te creëren. In de periode dat NSVV wel bij de les was liet het zien goed te kunnen voetballen en veel kansen te creëren, waardoor uiteindelijk een terechte ruime overwinning werd geboekt.

De eerste twintig minuten waren er wat kansjes voor Pernis en was NSVV alleen gevaarlijk met en paar cornerballen. Na ruim twintig minuten moest NSVV wakker geschud worden door een goede kans van Pernis. Ivan Oversluizen werd recht voor het doel geheel vrijgelaten en kon na een voorzet vanaf rechts geheel vrij inkoppen. Hij mikte echter links naast het doel. NSVV was wakker en kreeg grip op de wedstrijd. Eerste gevaar kwam van Kelvin van der Giesen. Zijn schot werd door een sliding van Pernis verdediger Smaling van richting veranderd, waarna de bal net over ging.  Na ruim een half uur kreeg Dikkie Bontes een vrije kop kans recht voor doel. Pernis keeper Jeffrey Meijboom pareerde de inzet. In de rebound kreeg Jeroen Voshart een grote schietkans, maar weer ging de bal er niet in. Het overwicht van NSVV werd uiteindelijk voor rust toch omgezet in een voorsprong. Het was Richard Bras die de bal op het middenveld zelf veroverde. Richard Bras zag Kelvin van der Giesen goed vrijlopen op links en gaf een perfecte dieptebal. Kelvin van der Giesen ging vanaf links schuin op het doel af en knalde de bal daarna hoog in het net; 0-1.

Iedereen die dacht dat NSVV het overwicht uit de eerste helft mee zou nemen naar de tweede helft kwam bedrogen uit. NSVV had geen antwoord op de fysieke inzet van Pernis. Het was niet dat Pernis echt gevaarlijk voor het doel van NSVV opdook. De grootste kans van Pernis bleef de vrije kop kans uit de eerste helft. NSVV kwam uiteindelijk weer in de wedstrijd en na een half uur kreeg Jeroen Voshart een vrije schotkans binnen de zestienmeterlijnen na een mooie solo over de rechterkant van Kelvin van der Giesen. Jeroen Voshart zijn schot kwam tegen een verdediger van Pernis. Sjoerd Hofstede ging een paar minuten later er op rechts vandoor en zijn inzet werd op de doellijn gered door een verdediger van Pernis. Driemaal was dit keer geen scheepsrecht. De derde grote kans was toen Roderick Bekker een mooie dieptebal gaf op Kelvin van der Giesen. Net binnen de zestienmeterlijnen kon Kelvin van der Giesen vrij schieten of op de meegekomen Sjoerd Hofstede afgeven. Kelvin van der Giesen besloot te schieten, maar het lukte niet Pernis keeper Jeffrey Meijboom te verschalken. Het lukte Kelvin van der Giesen uiteindelijk toch zijn tweede van de middag te maken. Het was weer Richard Bras die een mooie steekpass gaf op hem. Kelvin van der Giesen nam de bal mooi mee en ronde koelbloedig af; 0-2. In blessuretijd maakte NSVV het karwei af. Na een mooie combinatie gaf Jeroen Voshart de bal aan de op rechts vrijstaande Koen Witsiers. Onverbiddelijk schoot Koen Witsiers de bal mooi binnen; 0-3.

Volgende week ontvangt NSVV streekgenoot Binnenmaas. NSVV en Binnenmaas zijn de competitie goed begonnen en voeren momenteel samen de lijst aan met zeven punten uit drie wedstrijden. Tot nu toe heeft de solide NSVV verdediging nog geen doelpunt tegen gekregen en scoort de voorhoede er lustig op los. De wedstrijd tegen Pernis heeft wel aangetoond dat iedereen scherp moet blijven om een mooi resultaat te kunnen neerzetten in de derby tegen Binnenmaas. NSVV heeft vorig seizoen vier punten gelukkig gehaald tegen Binnenmaas en kan een team met revanche gevoelens verwachten. Kortom mooie ingrediënten voor een aantrekkelijke pot. We zien de supporters graag in grote getalen naar dit mooie affiche komen.