Piershil verliest bij Zuidland

1 Min Read

Zuidland – Piershil heeft op bezoek bij Zuidland een ontluisterende 3-0 nederlaag gelden. Onder een straffe wind en toeziend oog van de nieuwe voorzitter Henk Heikoop werden de bezoekers op alle fronten afgetroefd door een gretige gastheer. Na tien minuten veroorzaakte doelman Konings een strafschop, door een puike redding wist hij in die fase het onheil nog te voorkomen. Door een treffer van Ayrton Verlaan nam Zuidland na 24 minuten een 1-0 voorsprong, deze is geen moment meer echt in gevaar gekomen.

In de tweede helft kreeg Ramon Barendregt zowaar de kans op de gelijkmaker, ook Geert Bakker was dicht bij een treffer met een schot op de paal. Voor de rest bepaalde Zuidland wat er gebeurde met een kansenregen als gevolg. Met dank aan doelman Konings, de paal en de lat bleef de schade nog beperkt. In het eerste kwartier na rust verhoogde Zuidland al tot 2-0 (Robin van Buuren) en 3-0 (Leon van der Steen), zodat het uitpubliek een half uur snakte naar het eindsignaal. Met 4 punten uit 5 duels is Piershil gezakt naar de twaalfde plaats, trainer Verhoeven was kort in zijn oordeel: ,,Kansloos. Het wordt lastig zo”.