Rijnmond Hoogvliet Sport – NSVV gestaakt na botsing van keeper Melvin Kruijthof

Hoogvliet – Vandaag ging NSVV op bezoek bij RHS, geen onbekende tegenstander, maar wel een flink aantal jaren geleden dat beide teams tegen elkaar hadden gespeeld in competitie verband.

Bij aanvang van deze wedstrijd stonden beide verenigingen boven aan met allebei 10 punten uit 4 wedstrijden alleen had NSVV een iets beter doelgemiddelde, dus beloofde dit een spannende wedstrijd te worden, helaas werd het tegenovergestelde de waarheid.

Beide elftallen begonnen zeer voortvarend aan de wedstrijd met in de 9e minuut een kansje voor Kelvin van der Giesen, maar zijn schot ging voor langs. Echter een minuut later was het wel raak, met een hard schot passeerde Kelvin van der Giesen de keeper van RHS wat de 0 – 1 betekende.

NSVV ging op dezelfde voet verder met hier en daar wat mogelijkheden, met een goede corner van Koen Witsiers, waar Marco Mann net niet zijn hoofd onder kon krijgen. Maar ook RHS liet zien dat zij een goed elftal hebben, met een aantal mogelijkheden en wat schoten op doel, maar deze waren niet al te moeilijk voor Melvin Kruijthof.

In de loop van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, maar werd het ook wat slordig en rommelig van beide kanten met slechte passing en of verkeerde keuzes. Toch bleven de beste kansen voor NSVV, door goed doorzetten van Richard Bras kon hij alleen op de keeper af, maar kon het niet omzetten naar een doelpunt. Hierna kreeg Kelvin van der Giesen nog een goede kans na een verkeerde terugspeelbal van RHS, maar door goed ingrijpen van keeper RHS, werd het geen 0 – 2.

In de 39e minuut komen Melvin Kruijthof en een speler van RHS ongelukkig in botsing en Melvin Kruijthof bleef roerloos op het veld liggen; een ieder schrok en er werd direct verzorging gevraagd, wat helaas niet voldoende bleek te zijn en om een ziekenwagen werd gevraagd, intussen hadden alle andere spelers het veld verlaten. De scheidsrechter heeft in goed overleg met beide aanvoerders besloten om de wedstrijd, terecht, te staken en op latere datum het restant van de speeltijd uit te spelen.

UPDATE:

Na een nachtje ter observatie te hebben moeten blijven, mag keeper Melvin Kruijthof het ziekenhuis verlaten. Een CT scan heeft uitgewezen dat hij geen blijvende schade heeft overgehouden, maar alleen een zware hersenschudding zoals al bekend was. Uitrusten en herstellen is nu het belangrijkste.

Iedereen bedankt voor alle steun en beterschapswensen!