Geregistreerde gebruikstermijn van 65 algemene graven in Binnemaas onjuist

251

Schermafbeelding 2015-06-19 om 17.58.53BINNENMAAS – Tijdens het aanschrijven van de nabestaanden van verlopen algemene graven op de verschillende begraafplaatsen in gemeente Binnenmaas is gebleken dat de geregistreerde eindtermijn van 65 graven onjuist is. 3 graven in Westmaas zijn voor het einde van het gebruikstermijn leeggehaald, de gemeente binnenmaas heeft de monumenten daarvan wel weer teruggeplaatst.

Ten onrechte zijn de nabestaanden van deze graven te vroeg aangeschreven over het verstrijken van de gebruikstermijn van een algemeen graf. Het betreft graven op de begraafplaatsen van Westmaas, Mijnsheerenland en De Essenhof in Puttershoek.

In een bepaalde periode zijn de algemene graven uitgegeven voor een periode van 15 jaar, terwijl in de gemeentelijke administratie een termijn van 10 jaar was aangehouden. Na grondig onderzoek is gebleken dat de gebruikstermijn van de betreffende algemene graven inderdaad geen 10 jaar, maar 15 jaar is.

De betreffende nabestaanden zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Het graf en de eventueel aanwezige grafbedekking blijven, in tegenstelling tot wat in de brief stond die zij eerder van de gemeente ontvingen, langer behouden.

Onlangs zijn op de begraafplaats van Westmaas in verband met het verstrijken van de gebruikstermijn de grafmonumenten van een aantal algemene graven verwijderd. Helaas ook bij drie graven waarvan de gebruikstermijn nog niet verstreken bleek te zijn. De gemeente betreurt dit. Gelukkig zijn de monumenten nog beschikbaar en worden ze in overleg met de nabestaanden teruggeplaatst.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.