Opening ijs- en skeelerbaan en bouledrome in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Puttershoek – Op zaterdag 4 november 2017 om 14.00 uur zal wethouder Arie Mol van de gemeente Binnenmaas op het sportcomplex van de ijs- en skeelerclub Puttershoek aan de Sportlaan 6 in Puttershoek de vernieuwde skeelerbaan officieel in gebruik laten nemen en aansluitend de Bouledrome openen.

Wethouder Mol zal eerst het startschot lossen voor een wedstrijd tussen een aantal jeugd-skeeleraars. De winnaar mag de sleutel van de Bouledrome aan wethouder overhandigen, waarna hij de Bouledrome zal openen. Na de officiële opening van de Bouledrome zal wethouder Mol een wedstrijd jeu de boules spelen met enkele leden van jeu de boulesafdeling van de vereniging, die onder de naam “De IJsboulers” speelt.

Skeelerbaan 

De afgelopen periode is de bestaande 400 meter skeelerbaan van nieuw asfalt voorzien. Bovendien is een 200 meter skeelerbaan aangelegd. Beide banen zijn voorzien van opstaande randjes, die in wit zijn gespoten. Deze randjes zorgen ervoor dat er in een vorstperiode slechts enkele centimeters water nodig is, zodat er naar verwachting al na 2 vorstdagen geschaatst kan worden.

Met de realisatie van de nieuwe 200 meter baan, geïntegreerd in de 400 meterbaan, is een grote wens van de skeelerafdeling van de vereniging in vervulling gegaan. Skeelerwedstrijden worden steeds meer op 200 meter-banen verreden. Dit is een gevolg van het steeds populairder wordende shorttrack bij schaatsen.

Het rijden op een 200 meter-baan vereist een heel andere techniek dan rijden op een 400 meter baan. Daarom gingen jeugdleden van de ijs- en skeelerclub voorafgaande aan wedstrijden, bij verenigingen, die beschikten over een 200 meterbaan, trainen. Dit is nu niet meer nodig. Bovendien komt de ijs- en skeelerclub weer in aanmerking voor de organisatie van grotere skeelerwedstrijden.

De kosten van de aanleg van de 200- en 400 meter skeelerbaan kwamen geheel voor rekening van de gemeente Binnenmaas.


Bouledrome

De bouledrome, een overdekte jeu de bouleshal, waarin 8 jeu de boulesbanen zijn aangelegd, is geheel uit de eigen middelen van de ijs- en skeelerclub gefinancierd. Het gebouw is casco door een professioneel bedrijf neergezet. De verdere afwerking en inrichting, inclusief het omliggende terrein, is uitgevoerd door vrijwilligers van de vereniging.

Deze hal biedt de inmiddels bijna 150 leden de gelegenheid om ook in de wintermaanden en als het regent hun favoriete spel te spelen.

In totaal beschikt de vereniging inmiddels over 20 buitenbanen en 8 overdekte banen. Er wordt op 3 avonden (dinsdag, woensdag en donderdag) en op donderdagochtend competitie gespeeld. Nieuwe leden zijn altijd welkom.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren