Wat doet een blindegeleidehond nu precies ?

79

STRIJEN – Op een kindermiddag in De Klep in Strijen wordt soms meer gedaan dan knutselen en spelen. Er wordt ook aandacht besteed aan onderwerpen die kinderen op een speelse manier aan het denken zetten.

Op woensdag 1 november was het zo’n middag. Toen kwam de Barendrechtse Esther Landaal op uitnodiging van de vrijwilligers van de Kidsclub Strijen met haar geleidehond naar De Klep om te vertellen hoe dat nou gaat, als blinde geholpen worden door een geleidehond. Ze vertelde hoe haar hond, Loyd, getraind was om haar te helpen, hoe hij haar de weg wijst en helpt met allerlei dagelijkse dingen die voor ziende mensen heel vanzelfsprekend zijn. De kinderen ervoeren zelf ook even hoe het was om blind te zijn, door met een blinddoek voor de weg te zoeken. Daarna maakten ze met elkaar een voel-memory-spel naar een idee van de vrijwilligster, Verenanda Schippers, die ook het contact had gelegd met het KNGF (Koninklijke Nederlands Geleidenhonden Fonds).

Actuele informatie van het jongerenwerk in Strijen vindt u op: www.jonghoekschewaard.nl. U kunt ons natuurlijk ook bellen: 088-7308967.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.