Zinkwegse Boys gelijk tegen DRL.

Zinkwegse Boys gelijk tegen DRL. 2- 2 Foto Frank Dijkman

OUD-BEIJERLAND – Thuis tegen DRL stond er aan de Zinkweg na ruim 90 minuten 2-2 op het scorebord. Het was Zinkwegse Boys wat na een 2-1 voorsprong na de rust goede kansen op de 3-1 kreeg maar het waren de Rotterdammers die in de 79e minuut een voorzet vanaf rechts in 1 keer binnenkant paal binnen zagen vallen en zodoende toch nog een punt mee naar huis namen.

De Boys startten zeer goed en scoorden 38 seconden na de aftrap de 1-0. Martijn van Zuuren zette op rechts goed door en gaf een afgemeten voorzet op de in stelling staande Kevin Brasser. De laatste knalde in 1 beweging het leder laag in de hoek, 1-0. Het antwoord van DRL kwam snel want in de 3e minuut was ook hun eerste aanvalsopzet goed voor een treffer. Een voorzet van rechts werd bij de 2e paal afgewerkt en het stond weer gelijk. Wederom direct vanaf de aftrap werd Martijn van Zuuren gelanceerd en 1 op 1 met de keeper kon de laatste nog net zijn vingertoppen tegen het lobje van de Zinkwegse aanvaller krijgen. Hierna ontspon zich een open wedstrijd met kleine mogelijkheden over en weer. In de 35e minuut was het vanuit een goede vooractie van Koen van der Ende wederom Martijn van Zuuren die de bal net buiten de 16 meter aangespeeld kreeg. Met een bekeken laag schot in de hoek wist hij de 2-1 te noteren. DRL was hierna vooral nog gevaarlijk uit een 2 tal spijkerharde lage vrije trappen van Johan Versluis echter het doel werd niet getroffen.

Na de thee kwam ZWB heel goed uit de kleedkamer. Snel combinatiespel leidde tot een paar goede kansen op een uitbreiding van de scoren. Een tweetal inzetten van Martijn van Zuuren en 1 van aanvoerder Ronald van Ruiven werden knap door de keeper gekeerd. Het technisch vaardige DRL kon lang niet tot uitgespeelde kansen komen doordat Zinkwegse Boys verdedigend goed stond. In de de 79e minuut viel toch de gelijkmaker en hoe. De rechtsbuiten slingerde de bal vanaf links voor de goal en de bal sloeg pardoes bij de 2e paal binnen, 2-2. Een domper voor de Boys en een flash back naar een paar weken geleden tegen NSVV toen een soortgelijke voorzet vanaf links binnen viel. Die wedstrijd werd toen verloren. Nu werden de mouwen dubbel opgestroopt en werd er collectief gestreden om in ieder geval minstens het punt veilig te stellen. DRL drong fel aan met hoge ballen maar Zinkweg was uit tegenstoten via Kevin Brasser en Koen van der Ende zeker ook nog gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer waardoor het bij 2-2 bleef.