Strijen op inzet afgetroefd bij VDL in Maassluis

171

MAASSLUIS – Na de trainerswissel bij VDL wisten zij afgelopen week de onderste plaats te verlaten na hun winstpartij tegen SVS en kwamen zij tot aan de tanden toe gewapend aan de aftrap tegen Strijen, dat hen in de heenwedstrijd nog met 5-1 naar huis stuurde.

Reeds in de 4e minuut kregen zij een enorme steun in de rug toen slap verdedigen afgestraft werd. Na een hoekschop mocht Milano Naarden vanaf de rand van het strafschopgebied vrij aanleggen. Zijn zachte inzet hobbelde door een woud van benen langs de verbouwereerde keeper Natoe dos Santos.: 1-0. Strijen leek wakker geschud en nam de veste van keeper Tim Teerlink onder schot, maar de schoten van te grote afstand bleken een gemakkelijke prooi voor de lange, ervaren keeper. Toch kwam Strijen langszij toen Mark Stam in de 25e minuut een voorzet van Rolf de Man via de binnenkant van de paal binnen kopte en was het een minuut later zelfs dichtbij de voorsprongstreffer; vrij voor keeper Teerlink belandde de stiftbal van Jeroen van Dam op de lat. In de 40e minuut kwam de voorsprong er toch nadat Colin van den Berg met een strakke schuiver voorbereidend werk van Romik van Driel doeltreffend afrondde:1-2.

 

Na de rust begon Strijen slap aan de 2e helft en was het Pieter Selhorst die alle aandacht voor zich opeiste. De sleurende middenvelder ving op de rand van het strafschopgebied de bal op en scoorde de goal van zijn leven. Met een achterwaartse boogbal verdween de bal over de verdedigers en keepers in het doel en mocht hij 1 minuut later vrij opstomen over rechts. Zijn lage voorzet verdween via het been van een Strijen verdediger langs de uitvallende keeper Natoe dos Santos in het doel. Nadat vervolgens de Strijen-keeper verdere averij voorkwam tekende in de 72e minuut Desi Sanderse  de ogenschijnlijke gelijkmaker aan. De vlag van de VDL-grensrechter bleef omlaag maar scheidsrechter Calvert annuleerde de treffer wegens vermeend buitenspel. De volgende grote kans was voor Pascal Burger, die de bal vrij voor keeper Teerlink op een presenteerblaadje aangeboden kreeg, maar schrok van de mogelijkheid. Via de punt van zijn schoen hobbelde de bal naast het doel. In de slotfase was invaller Gaultier Obiango een ware plaaggeest voor de Strijense verdedigers. Met razendsnelle uitvallen was hij gevaarlijk tegen het opgedrongen Strijen, dat vol op de aanval speelde. Bij de allerlaatste uitval verschalkte Obiango Strijens keeper en mocht de ploeg uit Maassluis de tweede achtereenvolgende overwinning op hun conto bijschrijven.

Door dit resultaat worden de verschillen onderin de ranglijst van 2D wel erg klein en is een 3-punter tegen het a.s. zaterdag in Strijen op bezoek komende CWO welkom en nodig.       


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.