Piershil verliest kelderduel

PIERSHIL – Het duel in de kelder van 2D is voor Piershil uitgelopen op een deceptie. Na een 1-0 voorspong halverwege moest het hoofd worden gebogen voor die andere roodwitten uit Rhoon: 1-2. ,,Onnodig en slordig”, zo oordeelde de Piershilse trainer Richard Verhoeven na afloop. Rhoon pakte vorige week pas de eerste zege bij Sparta, Piershil was dus gewaarschuwd. De harde wind maakte verzorgd voetbal onmogelijk, ook het zware veld zorgde voor een lastige wedstrijd voor beide teams. Rhoon was het eerst gevaarlijk, doelman Peter Koning voorkwam in die fase een achterstand voor de thuisclub. Er kon zelfs met een voorsprong worden gerust, een vrije trap van Stephan Baaij na 40 minuten spel vormde de inleiding. Zijn trap werd doorgekopt door Mitchel van Wageningen, een halve omhaal van Jaspers verdween via het hoofd van Joost Both in het net: 1-0.

Jaspers kopte aan het begin van de tweede helft van dichtbij rakelings naast, het bleek later een dure misser te zijn geweest. In de fase dat een met de wind in de rug spelend Piershil die tweede treffer toch leek te gaan maken was het juist Rhoon dat doeltreffend was. Een foutieve pass in de defensie verschafte Jeffrey Berkhof een vrije doorgang, met een prachtige lob verschalkte hij doelman Konings: 1-1. Vijf minuten voor tijd werd een weer een prachtige goal gescoord door Rhoon. Invaller Ricardo Schefferlie maakte met een bekeken trap van afstand 1-2, Piershil bleef met lege handen achter. ,,Uithuilen en volgende week herpakken”, zo concludeerde Richard Verhoeven.