2 Weekendafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) begin 2018

0
5065

HEINENOORD / BARENDRECHT – Rijkswaterstaat voert in januari en februari onderzoek uit in de Heinenoordtunnel (A29). Dit is een onderzoek ter voorbereiding op de renovatie van de tunnel. De resultaten geven duidelijkheid over de renovatieopgave. Voor dit onderzoek is het nodig om twee weekenden lang één tunnelbuis af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. Er blijft steeds één tunnelbuis beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Werkzaamheden
Om het verkeer niet onnodig te hinderen werkt Rijkswaterstaat in de weekenden. De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer.

Weekendafsluitingen

De tunnel is richting Barendrecht/Rotterdam afgesloten op:

  • Vrijdag 12 januari 22.00 uur – maandag 15 januari 05.00 uur

De tunnel is richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom afgesloten op:

  • Vrijdag 2 februari 22.00 uur – maandag 5 februari 05.00 uur

Hulp- en lijndiensten kunnen tijdens deze weekenden gebruik maken van de tunnel. Over deze werkzaamheden wordt ook nog apart over gecommuniceerd.

Omleidingen
In het eerste weekend wordt het verkeer vanuit het zuiden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf ’s-Gravendeel richting Dordrecht vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting.

In het tweede weekend wordt het verkeer vanuit het noorden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf Dordrecht richting ’s-Gravendeel vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Dit is een bericht van Rijkswaterstaat


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.