‘In 2018 staat er voor ondernemers in de Hoeksche Waard veel positiefs te wachten’

614

PUTTERSHOEK – Met meer dan 240 bezoekers in een vol Alcazar (Puttershoek) is de Nieuwjaarsreceptie voor ondernemend Hoeksche Waard druk bezocht. Gemeentelijke herindeling, groeiende economie en nieuwe privacywetgeving: dat zorgt voor voldoende gespreksstof.

De nieuwjaarsreceptie is georganiseerd vanuit een samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), Business Club Hoeksche Waard (BCH),  de Maatschappij, HWLinked en Startersnetwerk Hoeksche Waard. Hiermee bijten ze het spits af van een nieuw ondernemend jaar.

Samenwerken geeft een boost aan de regio

Zo’n nieuwjaarsreceptie is een goed moment om over samenwerking na te denken. Jan Rottier, eigenaar van JaMaRo Advies en bestuurslid bij Startersnetwerk Hoeksche Waard: ‘Het plan is om komend jaar als Startersnetwerk meer met andere business-clubs op te trekken, want dat geeft een boost aan de regio.’

Rottier wijst hierbij ook op de belangstelling voor de succesvolle Startersprijs. Najaar 2017 bezochten veel ondernemers deze prijsuitreiking. ‘Dat was al groot, maar stel je voor hoeveel groter je uit kan pakken wanneer je dit met meerdere ondernemersclubs organiseert.’ Hij vertrouwt er dan ook op dat ondernemers elkaar kunnen versterken. ‘Dat zie je ook aan de variëteit aan mensen nu: van ‘éénpitter’ tot de grotere bedrijven.’

Ook OHW-voorzitter Steven Corijn voorspelt dat 2018 gunstig wordt. ‘Ik denk dat er voor ondernemers in de Hoeksche Waard veel positiefs staat te wachten. De handel trekt aan, bedrijven die investeringen opzij schoven, pakken die nu ineens op. Des te belangrijk dus voor de OHW om als belangenbehartiger in gesprek te blijven met de gemeente.’

Blijven bouwen

Richard Both, OHW afdelingsvoorzitter Cromstrijen wil zich dan ook hard blijven maken voor de ondernemer, net als in 2017. ‘Onze aandacht ligt met name op Bedrijven Investering Zones (BIZ).’Dat zijn bedrijfsterreinen met een eenduidig aanspreekpunt naar de gemeente.

Both: ‘Afgelopen jaar spanden wij ons in voor zo’n zone aan de rand van Numansdorp, zodat ondernemers ook hier goed vertegenwoordigd zijn. ‘ Bedrijven moeten ook blijven bouwen en elkaar helpen, aldus Both.

Vanuit deze sfeer ontstaan goede gesprekken

Naast ondernemers bezoekt ook de gemeentelijke politiek de bijeenkomst. Bedrijfscontactfunctionaris Sandra van Putten onderhoudt contacten met het bedrijfsleven namens de gemeentes Binnenmaas en Oud-Beijerland. ‘Wanneer je dit soort evenementen bezoekt, zie je dat ondernemers uit alle windstreken van het eiland vandaan komen.’

Vanuit hier ontstaat een goede basis tot samenwerking, want Hoeksche Waarders hebben volgens Van Putten een eigenschap gemeen. ‘Zij zijn harde werkers.’, aldus Van Putten. Zij kijkt dan ook vooruit op 2018 als positief jaar: ‘Met de economie in de Hoeksche Waard gaat het erg goed.’

Netwerken blijft nuttig

‘Laten wij als ondernemers profiteren van die vooruitgang’, meent advocaat Menno de Neef, eigenaar van De Neef Advocaten uit Oud-Beijerland. ‘Juist nu is het belangrijk om te blijven netwerken op bijeenkomsten zoals deze.’

Als voorzitter van de Businessclub Hoeksche Waard (BCH) ziet de advocaat deze nieuwjaarsreceptie als lucratief: ‘Binnen onze eigen businessclub ligt normaal gesproken de focus vooral op grote bedrijven. Maar op een gezamenlijk evenement leer je nieuwe mensen kennen. Het is goed om van elkaar te weten wat wij doen. Sommige ondernemers zijn te veel bezig met hun werk, en hebben de neiging zich in hun bedrijf op te sluiten.’

Elkaar spreken

Zo’n ondernemende nieuwjaarsreceptie is niet alleen nuttig, maar ook sociaal. Ondernemer Albert de Bruin is eigenaar van Taxi Binnenmaas samen met zijn broer Rien. Hij bezoekt de receptie ook voor het sociale aspect: ‘Alcazar blijft een goede en gezellige locatie. Zo spreek je elkaar nog eens hé.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.