Groep 8 leerlingen in Cromstrijen herdenken Watersnoodramp met kunst

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

CROMSTRIJEN – Groep 8 leerlingen van basisscholen in Numansdorp en Klaaswaal maken tijdens workshops in de bibliotheek verschillende kunstwerken om te herdenken dat de Watersnoodramp 65 jaar geleden plaatsvond. De kunstwerken worden op de dag van de officiële herdenking op 27 januari tentoongesteld.

Diverse kunstvormen 

Verschillende kunstenaars lieten de leerlingen deze historische gebeurtenis uitbeelden in uiteenlopende kunstvormen. Zo combineerde kunstenaar Steve Nijbroek tekeningen van de leerlingen van De Bron in drie grote schilderijen die de kinderen vervolgens mochten inkleuren. Kunstenaar Dennis Happé liet groep 8 van De Blieken op een groot lang doek woorden verven die zij associëren met de ramp. Groep 8 van De Takkenbosse maakte collages samen met kunstenaar Arne van der Ree. Leerlingen van De Vliet en Groen van Prinstererschool maakten samen met kunstenaars van StraatGelaat graffiti kunstwerken. Wethouder Pieter Paans kwam ook even langs om te zien hoe de leerlingen van De Vliet in de weer gingen met de spuitbussen. Op een creatieve manier leerden de kinderen meer over de omstandigheden waarin de Watersnoodramp plaatsvond en de impact die het had op de gemeente waar zij wonen.

De workshops zijn georganiseerd door Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) en de gemeente Cromstrijen.

Herdenkingsconcert

De kunstwerken zijn voor iedereen te zien op zaterdag 27 januari tijdens het herdenkingsconcert om 19.30 uur dat wordt verzorgd door muziekvereniging Wilhelmina in de hervormde kerk van Numansdorp.

Herdenken

Voorafgaand aan het concert organiseert buurtvereniging De Schuring om 18.30 uur de officiële herdenking bij het monument op de Korte Boomweg. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de herdenking bij te wonen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren