De Koning, Beste Echte Bakker van Zuidwest Nederland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Wageningen – De Koning, De Echte Bakker met winkels in Puttershoek en ’s Gravendeel is voor de tweede keer de Beste Echte Bakker van de regio Zuidwest Nederland geworden. De titel wordt toegekend aan de Echte Bakker van de regio, die het beste scoort in de combinatie van de winkelbeoordeling en de productkwaliteit. Landelijk is De Koning twaalfde geworden hetgeen een knappe prestatie genoemd mag worden.

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Door het jaar worden, door onafhankelijke keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, 17 producten onaangekondigd uit de winkels van de Echte Bakkers gehaald en gekeurd. De punten tellen mee voor de titel Beste Echte Bakker van Zuidwest Nederland evenals de scores van de vier productcompetities. Met twee bijna finaleplaatsen voor de roomboter amandelstaven en de kerststollen laat De Koning een constant hoog niveau van productkwaliteit zien.

Uitmuntende cijfers

Ook alle winkels van de Echte Bakkers zijn de afgelopen periode door onafhankelijke inspecteurs beoordeeld op 58 punten in elf categorieën. Daarbij is scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen. De twee winkels van De Koning scoorden een 9,86 (Puttershoek) en een 9,43; beide uitmuntende cijfers die meetellen voor de titel.

Scherp op details

Alwin de Koning: “We zijn heel blij met deze prijs! Het hele jaar door zijn we alert op de productkwaliteit. We keuren producten samen met de bakkers en bespreken wat beter kan. Het gaat meestal om details die het verschil maken en daar moet je scherp op blijven.”

Feest

Heleen de Koning: “De winkel in Puttershoek was vorig jaar de beste van Nederland, daar hebben we een jaar lang van genoten en het heeft ons geïnspireerd om door te gaan met het verrassen van onze klanten met mooie presentaties en lekkere producten. Dit jaar eindigen we bovenaan in de top tien op 0,08 punt van de winnaar. Dat verschil is toch echt verwaarloosbaar klein.”

In de winkels van De Koning in Puttershoek en ’s Gravendeel wordt de titel Beste Echte Bakker van Zuidwest Nederland gevierd van 12 februari tot en met 3 Maart met feestelijke kampioensaanbiedingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.