Winst voor korfballers Ventura Sport in Gouda

102

Gouda – In de strijd tegen degradatie heeft Ventura Sport de broodnodige winst behaald tegen directe concurrent Gemini uit Gouda. In een spannende maar niet al te goede wedstrijd wist de ploeg uit Strijen te winnen met 10-14. 

Vanaf minuut 1 was wel duidelijk dat Ventura Sport de betere ploeg was, echter was dit de derde keer tegen Gemini en de uitslagen liggen altijd dicht bij elkaar. Een tegenstander die het fysieke spel niet schuwt en gaat voor iedere bal. Met inzet en passie moest er vandaag gewonnen worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Al speelde de ploeg van trainer Arie Kranendonk aanvallend gezien niet heel overtuigend, de voorsprong was er wel voor de Strijenaren 2-6. Nog even spartelde Gemini nog tegen en kwam terug tot 5-6, maar bij rust was de voorsprong weer in ere hersteld 5-9. 

Na rust hetzelfde spelbeeld en qua score ging het om en om, bij Ventura Sport werden Steven Heesterman en Jonah Sanderse ingezet om met meer lengte langere aanvallen te kunnen spelen. De ploeg liep weg naar 14-7, waarna de productie stokte. Tegenstander Gemini was ook niet meer bij machte om er echt een wedstrijd van te maken en kwam nog wel tot 10-14. 

Al met al een verdiende overwinning en broodnodige punten, hierdoor is de rechtstreekse degradatie afgewend. De komende 2 wedstrijden zal bepalend zijn of er nog beslissingswedstrijden gespeeld moeten worden of Ventura Sport er “tussen”door glipt en alles ontloopt. Met nog spannende weken voor de boeg mag de ploeg zich opmaken voor de wedstrijd tegen de ongeslagen kampioen KIOS uit Nieuw-Vennep. Zaak is om een lekkere wedstrijd tegen KIOS te spelen om zo het goede gevoel mee te nemen naar de laatste “finale” tegen NIO. De wedstrijd begint om 16.15 uur in Strijen. 

Doelpuntenmakers: Lennert Leunis/Arnold in’t Veld 4, Lotte Buitendijk/Jonah Sanderse 2, Marlissa Seton en Arco Dalm ieder 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.