Ondertekening exploitatieovereenkomst Arent van Lierstraat Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PUTTERSHOEK – Dinsdag 13 februari hebben wethouder Henk van Etten en directeur Bas Hooghwerff van Probas Projectontwikkeling b.v. een exploitatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 31 woningen aan de Arent van Lierstraat in Puttershoek. De wethouder is erg verheugd over het feit dat dit volledige project gebouwd wordt binnen het sociale segment met nadruk op de doelgroepen starters en senioren.  

Het woningbouwplan

Projectontwikkelaar Probas wil op de locatie —gelegen tussen de woningen aan de Arent van Lierstraat, de Wilhelminastraat, de Julianastraat en de Eendrachtsweg— 31 woningen bouwen. Het gaat hierbij om 11 starterswoningen, 6 seniorenwoningen en 14 etagewoningen (waarvan 7 tuinkamerwoningen en 7 maisonnettes). Om het woningbouwplan te kunnen realiseren wordt momenteel een bestemmingsplanprocedure doorlopen.

De exploitatieovereenkomst

De ondertekening van de exploitatieovereenkomst is een belangrijke stap in het proces dat nodig is om de woningen straks daadwerkelijk te kunnen bouwen. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd. Ook afspraken over de planning, eventuele schade, overdracht van gronden, bouw- en woonrijp maken, planologische procedures en vergunningen zijn vastgelegd in deze anterieure exploitatieovereenkomst.

De bestemmingsplanprocedure

Het ontwerpbestemmingsplan ‘A. van Lierstraat Puttershoek’  ligt van 19 februari 2018 tot en met 2 april 2018 ter inzage. Tijdens deze termijn kan het ontwerpbestemmingsplan op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook zijn de stukken te bekijken via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPPTHAvanLierstr-ON01).

Voor meer informatie over het project kunnen belangstellenden contact opnemen met projectleider Esther van Munster van het team Beleid & Ontwikkeling via telefoonnummer 14 078 of via [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.