1200 middelbare scholieren naar Hoeksche Waardse bedrijven

257

HOEKSCHE WAARD – Tientallen bedrijven in de Hoeksche Waard stellen op woensdag 14 maart a.s. tijdens ‘Scholieren in bedrijf’ hun deuren open voor maar liefst 1200 middelbare scholieren. Het doel van deze bedrijvendag is leerlingen kennis te laten maken met het bedrijfsleven, als voorbereiding op hun loopbaan- en beroepskeuze. 

De honderden leerlingen die op eigen gelegenheid de bedrijven gaan bezoeken zijn afkomstig van Actief College, Hoeksch Lyceum, Wellant College en CSG Willem van Oranje. Namens de bedrijven zijn Rotary Hoeksche Waard, Lions Club Hoeksche Waard, De Maatschappij en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard betrokken bij deze bedrijvendag. Zij hebben ruim 70 bedrijven bereid gevonden de leerlingen, voornamelijk in groepen, te ontvangen.

De bezoeken worden in twee rondes afgelegd: de eerste ronde is van 9.30 tot 10.30 uur, de tweede ronde van 11.30 tot 12.30 uur. Vanaf 13.00 uur ‘s middags hebben de leerlingen gelegenheid het verslag te maken van hun bedrijfsbezoeken. Zij moeten dat nog diezelfde dag digitaal inleveren op school. Voor de bedrijvendag krijgen zij een digitaal programmaboekje dat zij tijdens het bezoek kunnen gebruiken zodat ze de juiste informatie hebben voor hun verslag. 

‘Scholieren in bedrijf’ wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Decanen van de vier middelbare scholen werken hiervoor samen met de diverse ondernemersclubs.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.