Valse start Korbatjo

Trainer Marcel met zijn team - Foto PR

Oud-Beijerland –  Na bijna een jaar lang geen officiële wedstrijden te hebben gespeeld mocht Korbatjo afgelopen zaterdag weer het veld in voor de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar Bodegraven, toevallig ook de club waartegen Korbatjo vorig jaar haar laatste wedstrijd speelde.

Ruim voor de wedstrijd was er een feestelijk moment, want de eerste keus van trainer Marcel Versteeg kreeg nieuwe kleding overhandigd van de nieuwe hoofdsponsors De Hypotheker en Aannemersbedrijf Detalis.

De supporters, die voor het eerst in lange tijd naar een korfbalwedstrijd konden komen kijken, zagen diverse nieuwe gezichten in het eerste team van de Beijerlanders. Liesanne Spoelstra en Jelmer Vos zijn beiden gestopt en Eliza Adrichem heeft de overstap gemaakt naar Vitesse Barendrecht. Aanvoerder Rikkert Huisman was geblesseerd en zodoende maakten Aranka van Veen, Anouk van der Kraan, Mischa Coppens en Abe Lorenz hun opwachting.

Korbatjo had van coach Marcel Versteeg de opdracht gegeven om scherp te beginnen aan de wedstrijd en dat gebeurde ook, de eerste twee aanvallen resulteerden meteen in doelpunten van Anouk van der Kraan en Alex de Reus. De tegenstander scoorde echter ook zelf snel twee doelpunten en daarmee kwamen de ploegen weer op gelijke hoogte.

Vanaf dat moment namen de bezoekers het heft in handen en bouwden beetje bij beetje de voorsprong uit. Vriendenschaar kwam makkelijk tot kansen en zetten deze kansen ook om in doelpunten. Korbatjo daarentegen had veel moeite met het vinden én benutten van de juiste kansen; de doelpunten kwamen voornamelijk voort uit vrije ballen en strafworpen. Bij een stand van 6-13 werd de rust bereikt en keek Korbatjo al tegen een haast onoverbrugbare achterstand aan.

Na een tactische wissel, waarbij Alex de Reus en Carlo van Veen in het andere vak werden geplaatst, had Korbatjo weer iets meer controle over de wedstijd. Er werd goed verdedigd door de thuisploeg en dat was ook te zien aan de doelpunten van Vriendenschaar. Waar de Bodegravers in de eerste helft dertien keer wisten te scoren bleven ze in de tweede helft hangen op slechts vier doelpunten. Helaas gold voor Korbatjo hetzelfde en de thuisploeg noteerde slechts twee magere scores in de tweede helft.

Het eindsignaal van de scheidsrechter kwam voor de thuisploeg als een verlossing en met een eindstand van 8-17 zochten beide teams de kleedkamers op.

Volgende week moet het vizier weer op scherp, want dan wacht ACKC, een bekende en taaie tegenstander. De aanvang in Almkerk is 15.30 uur.

Scores Korbatjo: Alex de Reus 4x, Anouk van der Kraan 2x, Carlo van Veen en Anne van Nes 1x