Feestelijke opening van de Speeltuin bij Zinkwegse Boys in Oud-Beijerland

167

Oud-Beijerland – Op zaterdag 24 maart stond er een belangrijke dag voor de deur aan de Zinkweg. vv Zinkwegse Boys kreeg bezoek van wethouder Harry van Waveren en Stefanie Verrijp van Kivido. Deze middag stond namelijk de officiële opening van de gloednieuwe speeltuin op het programma.

Natuurlijk was het terrein feestelijk aangekleed met onder meer een ballonnenboog maar ook buxusboompjes en voorjaarsbollen van lifestyle winkel Hometrends. Schminkietime zorgde letterlijk voor vrolijke kindergezichtjes door hen te voorzien van een Feyenoord logo, roze eenhoorn of konijnensnoet!

Voorzitter van de vereniging Stephen Steijger bedankte allereerst het Initiatievenfonds van de gemeente Oud-Beijerland van waaruit het mogelijk gemaakt is deze speeltuin aan te leggen. Het terrein voorziet niet alleen in een behoefte van de Zinkweg jeugd maar natuurlijk ook in die van kinderen uit het buurtschap. Vooral op woensdagmiddag is het hier tegenwoordig een gezellige boel!

Wethouder Harry van Waveren vulde aan juist het initiatief van de vereniging te prijzen. Zinkweg heeft de mogelijkheid aangegrepen om een beroep te doen op dit fonds en inderdaad zodoende te voorzien in (speel-)mogelijkheden voor een grotere groep dan alleen de eigen club. Onder toeziend oog van de wethouder mochten even later zowel Myrthe Brussaard als Elke Steijger het rood blauwe lint doorknippen. Vervolgens wisten de overige kids niet hoe snel ze de speelapparaten konden bestormen. Een zakje popcorn en een pakje drinken maakten het feest compleet!

Nu maar hopen dat er nog veel mooie, gezellige en sportieve dagen volgen waarop de jongste bezoekers plezier kunnen beleven aan deze geweldige speeltuin. Aan de gastvrijheid van de Oud-Beijerlandse voetbalclub zal het niet liggen!

(tekst en foto’s: Ilka Mastenbroek)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.