Officiële startsein gegeven voor bouw van 53 woningen op de plek van het voormalige Tuinwereld Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Vrijdag de 13e staat officieel te boek als ‘ongeluksdag’, maar dit geldt zeker niet voor BO Vastgoed & Ontwikkeling. Na een voorspoedige (bestemmingsplan)procedure werd namelijk vanmiddag het startsein gegeven voor de bouw van 53 woningen op de voormalige locatie Tuinwereld aan de Beneden Oostdijk. De officiële handeling, het leggen van de eerste funderingsbalk, werd verricht door wethouder Piet van Leenen (ruimtelijke ordening) in bijzijn van de toekomstige bewoners.

Bergen grond en zand, uitgegraven bouwputten en vele, voor niet ingewijden in volstrekt willekeurige volgorde geplaatste, heipalen verraden dat de bouwactiviteiten al volop aan de gang zijn. En uit niets blijkt dat nog maar enkele maanden geleden op deze plek dagelijks bloemen, planten en aanverwante artikelen van eigenaar wisselden.

De voormalige locatie Tuinwereld biedt in totaal plaats aan 53 woningen, waarvan 20 huur- en 33 koopwoningen. De woningen in de laatste categorie dragen illustere namen als laanvilla’s, hofvilla’s, parkvilla’s en singelwoningen.

De ontwikkeling van deze locatie is niet alleen een visuele aanwinst voor Oud-Beijerland, maar voorziet ook in een duidelijke behoefte aan woningen, vertelt wethouder Van Leenen. Saillant detail: dit is het eerste nieuwbouwproject in de Hoeksche Waard waarbij volledig gasloze woningen worden gebouwd. Piet van Leenen: “Het sluit perfect aan bij de energievisie die door de Hoeksche Waard is opgesteld: energieneutraal zijn in 2040. Als wethouder duurzaamheid waardeer ik het zeer dat projectontwikkelaar Leonard Batenburg bereid is om gasloos te bouwen. Kortom, een voorbeeld voor de regio!”

Met een gezamenlijke toost op een voorspoedig bouwproces werd de feestelijke bijeenkomst afgesloten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.