Cursus Klik & Tik in de Bibliotheek van Oud-Beijerland, leer de basis van computers en het internet

73

Oud-BeijerlandTegenwoordig worden alle overheidszaken digitaal geregeld. Voor wie weinig kennis van en ervaring met computers en het internet heeft, biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard een cursus Klik & Tik om mensen op weg te helpen. In acht cursusdagen en tussendoor thuis verder werken, leert men de basis van computers en het internet, zodat men hier voortaan makkelijk(er) de weg in kan vinden.

Klik & Tik is een uitstekende oefening om te leren werken met de digitalisering van de overheid. Vergunningen, bezwaarschriften, belastingen, inspraak op overheidsplannen en het doorgeven van gegevens bij uitkeringen, belastingen, toeslagen, studiefinanciering en pensioenen: alles gaat tegenwoordig digitaal.Daarnaast gaat bijvoorbeeld het boeken van een reis ook steeds meer via het internet.

Tijdens de cursus worden diverse onderwerpen behandeld. Zo leert men bijvoorbeeld niet alleen over computers en internet in het algemeen, maar ook over het schrijven en versturen van e-mails en het zoeken met een zoekmachine.

Zowel Nederlansdstaligen als anderstaligen kunnen deelnemen. Tussen de bijeenkomsten werkt men thuis verder aan de opdrachten. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten, van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum:

  • dinsdag 1 mei
  • dinsdag 8 mei
  • dinsdag 15 mei
  • dinsdag 22 mei
  • dinsdag 29 mei
  • dinsdag 5 juni
  • dinsdag 12 juni
  • dinsdag 19 juni

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier op www.debhw.nl of in de bibliotheek zelf. Deelname kost € 15,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.