Ventura Sport verliest van sterker ACKC

Strijen – In een moeilijke wedstrijd tegen een sterkere tegenstander ACKC in Almkerk heeft Ventura Sport een nederlaag geleden, met name in de tweede helft moesten de Strijenaren qua score afhaken en pakte ACKC een terechte overwinning, eindstand 20-14.

Met Arco Dalm op de plek van geblesseerde Arnold in’t Veld begon Ventura Sport niet goed aan de wedstrijd. Al snel pakte ACKC een 3-0 voorsprong en tot aan 8-4 waren de Almkerkers duidelijk de betere ploeg. Hierna kwam de ploeg van Arie Kranendonk beter in de wedstrijd en wist het de stand tot 8-7 bij rust op te trekken. In deze fase was Ventura Sport de betere en was het eigenlijk jammer dat het rust was, want ACKC was het even kwijt.

Na de rust kwam Ventura Sport goed uit de kleedkamer en pakte het even een voorsprong bij 8-9. Tot aan 10-10 ging het gelijk op en kon het beide kanten op vallen. Helaas stokte het scorende vermogen van de Strijenaren waaruit ACKC weer moed putte, waar Ventura Sport afhaakte pakte ACKC de draad qua scores weer op. Met 5 doelpunten op rij wist ACKC een onoverbrugbare voorsprong te pakken en werd de wedstrijd gemakkelijk uitgespeeld, eindstand 18-14.

Door het verlies staat Ventura Sport nu 3e op de ranglijst en zal het de komende weken nog een aantal punten moeten te pakken om niet weer, zoals in de zaal, in de degradatiezone te belanden. Om te beginnen a.s. zaterdag tegen OEC uit Helmond, de heenwedstrijd werd gewonnen door Ventura Sport met 20-24. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Nathan Visser 4, Arco Dalm 3, Siebe Buitendijk/Lennert Leunis 2, Sanne van de Maas/Marlissa Seton en Naidja van Aelst ieder 1.