89 extra parkeerplaatsen bij de Jumbo in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Met een handtekening en een handdruk bezegelden wethouder Piet van Leenen (gemeente Oud-Beijerland) en Edward Koornneef (eigenaar Jumbo-supermarkt) op 9 mei 2018 een overeenkomst voor de ontwikkeling van extra parkeerplaatsen aan de Beneden Oostdijk/Gravinnelaan.

Met deze overeenkomst geeft de gemeente aan mee te willen werken aan het initiatief van Jumbo Koornneef voor de aanleg van een nieuw parkeerterrein met 89 plaatsen, inclusief invalideplaatsen en winkelwagenstalling. Dit betekent per saldo een uitbreiding met 66 plaatsen ten opzichte van de huidige situatie aan de Gravinnelaan. Reden voor wethouder Van Leenen om hier ‘van harte’ zijn handtekening onder te zetten.

Om het parkeerterrein te realiseren, wordt een aantal bedrijfsgebouwen aan de Beneden Oostdijk gesloopt. Onderdeel van de overeenkomst is verder het ‘omklappen’ van een aantal parkeerplaatsen bij de entree van de Gravinnelaan. Deze verdwijnen, waardoor de verkeersafwikkeling op deze weg verbetert.

De initiatiefnemer heeft inmiddels een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De ontwerp-omgevingsvergunning (inclusief ruimtelijke onderbouwing) wordt zes weken ter inzage gelegd, waarna het college een definitief besluit neemt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.