Vaartocht in de schemering rond natuureiland Tiengemeten

0
293
Tiengemeten - Foto Natuurmonumenten

TIENGEMETEN – Varen in de schemering rond het natuureiland Tiengemeten. De zon zien wegzakken boven het weerspiegelende water. Ervaar de schoonheid van de natuur. Dat zijn de unieke ervaringen die Natuurmonumenten aanbiedt met de schemervaartocht op zaterdag 19 mei. Vanaf het water is het een prachtig zicht op het eiland. Salonboot De Heicondias vertrekt vanaf de haven aan de vaste wal in Nieuwendijk.

Vaartocht

Bij het inschepen worden de gasten verwelkomd met een kopje koffie of thee met een Tientje koek. Gastheer Huib Bijl steekt vanaf Nieuwendijk met salonboot De Heicondias het Vuile Gat over en maakt de ronde om het eiland. Als de weergoden gunstig gezind zijn, zie je de zon weg zakken boven het weerspiegelende water. Een schouwspel dat je niet snel zult vergeten.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De Heicondias vertrekt om 19.45 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland) en meert rond 22.15 uur hier weer aan. Leden van Natuurmonumenten betalen € 19,50 voor deze excursie, niet-leden € 24,50 en kinderen respectievelijk € 15,00 en € 20,00. Kinderen van OERRR betalen € 15,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.