Betty Rollof en Igor Peters winnen Horman-bokaal

0
478

‘s-Gravendeel – Zaterdag 26 mei 2018 vond het traditionele clubkampioenschap van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel weer plaats. Iedere deelnemer deed zijn/haar uiterste best om zo hard mogelijk te zwemmen.

De zwemmer of zwemster die, nadat alle drie de afstanden bij elkaar opgeteld waren, het meest onder deze referentietijden had gezwommen, werd winnaar in zijn of haar leeftijdscategorie. De top vijf bij zowel de meisjes/dames als de jongens/heren zwom hierna met een zelfgekozen zwemslag de finaleafstand om te bepalen wie clubkampioen zou worden. De gezwommen tijd werd vergeleken het gestelde limiettijden en de zwemmer en zwemster die er uiteindelijk over drie afstanden gezien het verst onder wist te blijven maakte kans op de felbegeerde en traditionele Horman-bokaal. Elke deelnemer, jong en oud, dong mee naar deze prijs. Deze bokaal werd zoals altijd beschikbaar gesteld door Horman Drainagefilter b.v. uit ’s-Gravendeel.

Voor de snelste zwemmer/zwemster in zijn/haar leeftijdscategorie lag er een gouden medaille klaar. De volgende zwemmers/zwemsters kregen uit handen van Kim Sint-Nicolaas, als voorzitter van de zwemafdeling, een gouden medaille uitgereikt omdat zij de snelste waren in hun leeftijdscategorie: 

MEISJES/DAMES JONGENS/HEREN
Ines Soto-Wensveen Tim Kruijthof
Jana Willemstein Jim Sint-Nicolaas
Lilian van de Peerle Roan Craenen
Betty Rollof Igor Peters
Alianne Rollof Wessel Boersma
Celine de Jong Arjo de Jong
Annelot Baars Rob van der Bijl
Marion Brobbel-Groenewoud  

Aan het einde van de prijsuitreiking was het wachten op wellicht wel het belangrijkste moment van de dag: Het uitreiken van de felbegeerde Horman-bokaal voor de zwemmer en zwemster die de meeste seconden onder de gestelde limiettijden hebben weten te zwemmen.

Bij de meisjes/dames ging deze prijs naar de 14-jarige Betty Rollof. Voor Betty was het de eerste keer dat zij deze titel won. Zij nam de titel over van Renkse van Antwerpen, de winnares van de vorige editie.

Bij de jongens/heren was de eer weggelegd voor de 26-jarige Igor Peters. Hij bleef Renzo van Boven (tweede op 1,25 seconden) nipt voor. Igor Peters wist met deze overwinning zijn titel in navolging van de afgelopen vier jaar met succes te prolongeren.

De medailles werden uitgereikt door Janet Manting en de clubkampioenen ontvingen de bokalen en uit handen van Leo de Man, beiden namens Horman Drainagefilter b.v.

Er werd ook nog een andere prijs uitgereikt. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Nienke Willemstein.

Voor haar 12,5-jarig lidmaatschap werd Annelot Baars extra in het zonnetje gezet.

We kunnen terugkijken op een gezellige en sportieve wedstrijd. Met dank aan alle vrijwilligers voor ieders bijdrage.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.