Schrijfster Gerda van Wageningen signeert haar boek Bakkersliefde in het Bakkersmuseum in Maasdam

285

Maasdam – Op uitnodiging van museumeigenaar Jan de Koning in Maasdam signeert schrijfster Gerda van Wageningen het zojuist verschenen eerste deel van haar Bakkerstrilogie getiteld ‘Bakkersliefde’. De schrijfster signeert op zaterdag 27 oktober a.s. van 9.30 – tot 11.30 uur in het museum aan de Hoeksedijk 3a te Maasdam. Wie nog geen exemplaar van ‘Bakkersliefde’ in huis heeft wordt in de gelegenheid gesteld er op de ochtend van de signeersessie een te kopen Bij Arie, Lees, Schrijf en Kadoshop uit Puttershoek. Hij bezoekt het museum met een gezellige boekenstand.

‘Het kleine museum is eigenlijk een uitgelezen plek om te signeren, omdat de bezoekers zich daar een goed beeld kunnen vormen van hoe het er vroeger aan toe ging,’ aldus Van Wageningen. ‘De oude voorraadblikken, spreuken, bakkersgerei, bakblikken en natuurlijk de oven, die nog met takkenbossen moet worden gestookt, is tegelijkertijd ook de sfeer die ik in mijn boek heb getracht tot leven te brengen.’ Die ochtend is tevens versgebakken lekkers te koop.

 

‘Bakkersliefde’ verscheen bij uitgeverij Zomer & Keuning en is het eerste deel van de nieuwe trilogie geschreven door Gerda van Wageningen. Ditmaal ging haar aandacht uit naar een verhaal dat zich afspeelt in de wereld van een bakkersfamilie. Zij deed voorafgaand aan deze romans onderzoek in de Hoeksche Waard bij o.a. Jan de Koning van het Bakkersmuseum in Maasdam en enkele bakkersfamilies. 
Het verhaal speelt zich af in de periode van voor de Eerste Wereldoorlog. In ‘Bakkersliefde’ heeft Marie het duidelijk moeilijk. Ze leeft in bittere armoede en is getrouwd met een man die haar slaat. Op een dag vlucht ze weg met haar drie kinderen. Ze gaat terug naar haar geboortedorp waar ze een beter leven hoopt op te bouwen. Het beschrijft de bijzondere band die zij heeft met haar zoon Jan, die haar tot veel steun is. Zij heeft er alles voor over om zijn droom, bakker worden, uit te laten komen.

Gerda van Wageningen is op haar best als ze schrijft over vroeger, maar dan wel met vrouwen in de hoofdrol, die zich niet zomaar laten vertellen hoe ze hun leven moeten leiden. Met deze uitgave verschijnt alweer het honderdnegentiende boek van deze Hoekschewaardse auteur, die al menig boek in deze regio liet afspelen. Volgend jaar, wanneer het tweede deel en derde deel van deze trilogie zullen verschijnen, is voor de schrijfster een bijzonder jaar omdat zij dan haar 40-jarig jubileum als schrijfster viert. Uitgeverij Zomer & Keuning zal zeker aandacht besteden aan het jubileum van deze topauteur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.