Leerlingen basisscholen uit Numansdorp brengen laatste boeken over naar nieuwe bibliotheek in de Buitensluis in Numansdorp

345

NUMANSDORP – Vanmorgen brachten kinderen van de drie basisscholen in Numansdorp wandelend de laatste boeken van de oude bieb naar de nieuwe vestiging Zorginstelling de Buitensluis. 
Nadat de kinderen de boeken hebben geplaatst in de nieuwe boekenkasten, hesen wethouder Pieter v/d Meer, Trix van Os (directeur Alerimus) en Nell Schuijff (directeur van de Bibliotheek Hoeksche Waard) gezamenlijk symbolisch de vlag van de bibliotheek.Met deze handelingen is de nieuwe bibliotheek in de Buitensluis geopend.

Uniek aan de huisvesting in de Buitensluis is dat de bibliotheek terug te vinden is op diverse plekken in het gebouw. Een bezoekje aan de bibliotheek wordt nu een ware beleving. In het restaurant kun je bijvoorbeeld een reisboek uitzoeken of een tijdschrift lezen of aan de leestafel genieten van een goede kop koffie. Ook zijn er diverse werkplekken voorzien van wifi en is gebruik van de horeca Amalia mogelijk. Op de eerste verdieping, is een ruimte, de Campus, daar kun je je terugtrekken om rustig te studeren of te werken, of om je te voeden met nieuwe informatie tijdens een inspirerende workshop. Ook het Taalhuis en de Pameijer zullen straks weer in de Buitensluis terug te vinden zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.