FC Binnenmaas wint eerste oefenwedstrijd

Maasdam – Na twee en halve week intensief getraind te hebben heeft FC Binnenmaas afgelopen zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen gespeeld. Op sportpark De Lange Weide was VV Schipluiden de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen.

FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd. Nadat een schot van Ricardo van der Stoep al net voorlangs het doel was gegaan, was het in de 8e minuut Lars Brinkman die op aangeven van Michael Mathilda 1-0 scoorde. FC Binnenmaas creëerde veel kansen, daartegenover stond één kans van Schipluiden. Ondanks de vele kansen en het overwicht bleef het tot de rust 1-0.

Twee minuten na rust was het wel raak, een voorzet van Sven Post werd door Kevin Kuijer binnen gekopt. Eén minuut later was het met een schot op de paal van Lars Brinkman bijna 3-0.Geheel tegen het spelbeeld in scoorde Schipluiden na ongeveer een kwartier in de 2e helft de 2-1.

Hierdoor veranderde het spelbeeld echter niet, FC Binnenmaas bleef de wedstrijd onder controle houden en kansen creëren. In de 69e minuut werd het dan ook 3-1. Na een voorzet van Kevin Kuijer was het Lars Brinkman, die met zijn 2e doelpunt van de wedstrijd wederom scoorde. FC Binnenmaas bleef doorgaan met kansen creëren, toch werd er nog maar één keer gescoord. In de 88e minuut was het Kevin Kuijer, die op aangeven van Riccardo Wijsbroek zijn 2e doelpunt van de middag scoorde, 4-1. Dit was tevens de einduitslag. Een overtuigende overwinning van FC Binnenmaas, die eigenlijk veel hoger had moeten uitvallen. De volgende wedstrijd van FC Binnenmaas is komende zaterdag. Dan speelt FC Binnenmaas in Achthuizen de eerste bekerwedstrijd tegen FIOS.

Opstelling: Joey De Jong (46 Thijs Botterhuis), Charlie de Graaf (46 Sjoerd v.d. Pers), John Maijers (70 Leon v.d. Stel), Steve van Puffelen (70 Richard v.d. Wilt), Richard v.d. Wilt (46 Remco v.d. Stel), Leon v.d. Stel (46 Jeffrey v.d. Ridder), Michael Mathilda (70 Remo van Prooijen), Riccardo v.d. Stoep (46 Maurice de Boer), Remon van Prooijen (46 Sven Post), Riccardo Wijsbroek (46 Kevin Kuijer), Lars Brinkman (70 Riccardo Wijsbroek)

Het 2e elftal heeft zaterdag ook zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld. Er werd thuis met 5-2 gewonnen van het 2e elftal van VV Schipluiden.