Een Omgevingsvisie van, voor en door de Hoeksche Waard

493
Feestelijke-presentatie van de conceptversie van de Omgevingsvisie Hoeksche Waard - Foto: Gemeente Hoeksche Waard / Heijblom Fotografie

Mijnsheerenland – Op 19 juni werd tijdens een feestelijke slotbijeenkomst op Recreatieoord Binnenmaas de (concept) Omgevingsvisie Hoeksche Waard gepresenteerd. De Omgevingsvisie is het eindresultaat van een traject waaraan ruim 20 betrokken Waardmakerteams – bestaande uit inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties – de afgelopen maanden hard hebben gewerkt. Het resultaat is een Omgevingsvisie van, voor en door de Hoeksche Waard. Je kunt het concept hier downloaden.

De aanwezige collegeleden waren onder de indruk van het resultaat en bedankten de Waardmakers met een staande ovatie voor hun werk. Ook kregen de Waardmakers een bedankje en een magazine over hun werkproces. Het vervolg is nu de procedure om te komen tot vaststelling van de Omgevingsvisie Hoeksche Waard. De omgevingsvisie is een nieuw instrument uit de Omgevingswet. Dit is een nieuwe wet die wetten en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water bij elkaar brengt. De bedoeling is dat er minder regels komen, zodat het overzichtelijker wordt voor burgers. Verder is de wet bedoeld om meer ruimte voor initiatieven en lokaal maatwerk mogelijk te maken. 

Waardmakers magazine

Op 19 juni j.l. werd tijdens een feestelijke afsluiting het concept van de Omgevingsvisie Hoeksche Waard gespresenteerd. Als bedankje voor hun bijdragen kregen alle Waardmakers een magazine over het proces dat zij samen met de gemeente Hoeksche Waard hebben doorlopen de afgelopen maanden. Je kunt het magazine hieronder lezen:

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Omgevingswet en -visie? Kijk dan op de website www.waardmakers.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.